mandag 1. februar 2010

Å få leve ut sin pasjon.....


Nydelige roser etter helgens konsert
Pasjon = pasjo`n (fra lat., av pati `lide`), 
 direkte oversatt fra nettordboken med ; sterk følelse, 
lidenskap, altoppslukende interesse/dominerende interesse.

Å få leve ut sin pasjon i livet er viktig,.... ikke alle får det. Det spørs jo selvfølgelig vilken interesse og lidenskap man har også og om man har tid, anledning og utkomme til å dyrke den. Ikke alle kan fly rundt og bestige alle verdens høyeste fjell, som Arne Ness jr. heller. Det tok også desverre hans liv til slutt. Men ikke alle har slike høytflyvende pasjoner heller. Min pasjon i livet, er stort sett det jeg har prøvd å formindle her på denne bloggen; om dageligdagse gleder i de nære ting. Er glad i å være kreativ på mange forskjellige måter og har vært så heldig å få anledning til å utfolde min kreativitet i å skape et hjem for oss og våre venner.
En søt orkidè fra helgens besøk

 Husbonden`s pasjon i livet ligger på et litt annet plan. Hans altoppslukende interesse har store deler av livet vært musikk, bortsett fra en kort periode fotografering og noen år med seilbåtbygging/seiling. Men ellers har han viet livet til musikken. I godt og vel 20 år var han glødende interessert i korpsmusikk og da spesielt Brass Band-musikk. Og fikk det til.... gjorde han. Denne lille bygda vi bor i, hadde snart et av landets ledende korps innen denne musikksjangeren. Han knyttet mange kontakter rundt omkring i landet og til brassen`s vugge, England og importerte både gjestedirigenter og musikere derfra. Det var en svært hektisk tid også for huset`s frue, med små barn som krevde sitt i tillegg til alle besøkende musikere som skulle både ha  husly og servering til stadighet. Når sant skal sies var det ikke alltid jeg var så overvettes begeistret  og delte hans altoppslukende engasjement for musikken. Spesielt ikke når det til stadighet kolliderte med mer familiære aktiviteter som ballettoppvisning og div. tae kwon-do-graderinger, slike ting måtte selvfølgelig mor ta seg av.
Vel,.....denne altoppslukende interessen for brass-musikk dabbet noe av etterhvert og tok en brå slutt etter at hans pasjon for musikk penslet mer over i de klassiske baner. Han har til tider oppholdt seg mye utenlands og der kom han i kontakt med operamiljøet. De siste årene har det altså vært dette det har dreid seg om og han har vært engasjert i. Sammen men en håndfull andre operainteresserte, har han dannet en lokal variant av Musikken`s Venner. De tar sikte på å arrangere 4-6 konserter i året med både norske og utenlandske aktører. Denne helgen skulle det nye flygelet de har investert i, invies og  det ble holdt en flott konsert med endel lokal musikere og......
.........dette unge rumenske paret Ioana Firizan og Florin Demit som ble akkompangnert av Martin Bredin på det nye flotte flygelet. Neste konsert blir i midten av mars. Da inntar nesten hele operakoret, ( 32 sangere) fra Den Norske Opera scenen her i vår lille bygd !
Da får jeg sikkert gleden av enda flere etterlatte buketter !!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Hei du venn :o)
  Man kan si hva man vil om musikken, men den har i alle fall forsynt oss både med vakre toner og blomster.
  Klem fra en annen Brass og Opera-fantast, og vakre tanker fra oss som er en ekstra i huset frem til NM! Herlig*

  SvarSlett
 3. Å så spennende!! Jeg er også lidenskapelig opptatt av musikk, hovedsaklig jazz, men vertskapsrollen synes jeg tar for mye av min energi, blomster derimot er jo hyggelig! :))

  Klem, Ann,
  Interiørbloggen Glassveranda.

  SvarSlett