mandag 20. april 2009

Maling og krakelering....

Sommersesongen klargjøres. Utemøbler vaskes og div. som trenger et strøk maling, får en oppshining nå. Det er tørt og akkurat passe temperatur til slikt arbeid i disse dager, før våren får skikkelig tak og vi får sommer før vi vet ordet av det.
Fant frem noen krukker som jeg hadde tenk å fornye en smule. Den største hadde jeg to av, men den ene ble desverre knust. Men fant ut at jeg kunne sette den sammen i en gruppe med noen mindre krukker. Den fikk bare et lett strøk med akrylmaling som jeg svampet på, ville ikke at malingen skulle dekke helt.
De andre ville jeg prøve å krakelere. Hadde først på et strøk med krakeleringslakk og lot det tørke et par timer. Før jeg strøk på et jevnt, tynt lag med hvit akrylmaling. Malingen begynte straks å sprekke opp og det ble en kjempefin effekt. Men på den ene krukken rant malingen litt . Krakeleringslakken hadde sikkert ikke fått tørke nok .
Moro å prøve noe nytt. Er første gangen jeg prøver meg på denne teknikken. Denne gruppen hadde jeg tenkt skulle pynte opp på verandaen ned mot hagen i sommer.

Ha en fin uke !

4 kommentarer:

 1. Disse ble kjempefine! Med denne teknikken kan gamle krukker få en ny renesanse. Hvitt er jo så lekkert til grønne blader og fargerike blomster. Må jeg sannelig prøve ut på noen av mine fargerike krukker.

  Takk for inspirasjonen.

  Klem fra Marit

  SvarSlett
 2. Ja, kjekt å fornye litt.
  Men merk deg at krukkene bør være ubehandlet når en skal bruke denne teknikken med krakelering.
  Skal du male glasserte krukker må en vel bruke heftgrunn først og så helst spraylakk eller annen sterk oljemaling skal det sitte.

  SvarSlett
 3. Hei, det så fint ut!
  Jeg har lyst til å krakelere litt interiør ting og lurer på hva slags krakeleringslakk du har brukt (merke) og hva slags type butikk du har kjøpt den i? Ingen av fargehandlerne her jeg bor har slik lakk.

  Ha en strålende dag!

  SvarSlett
 4. Hei !
  Krakeleringslakken kan du kjøpe hos Panduro, eller hos andre som fører Panduro sine produkter, som hobbybutikker, scrappbook eller også kan du få en velvillig hos en fargehandler til å bestille inn til deg.
  Lykke til !

  SvarSlett