søndag 11. desember 2011

Styrer og steller til jul.....

Ved siden av hvite Amaryllis er Asalea blitt en av mine favorittblomster til jul.
Var så heldig å finne et par store Asalea-busker formet som et tre, her om dagen.
Disse blir nok nydelige når alle de hvite blomstene springer ut nærmere julehøytiden.
Må bare passe på at de holder seg jevnt fuktige...... de tåler nemlig ikke å tørke ut. Da kaster de bladene med en gang. Men de skal heller ikke `stå i vann`. Løsningen er å sette de i en bøtte med vann like før de blir for tørre, la de renne av og ha lecakuler i bunnen av krukken.

Hallen er så godt som ferdigpyntet og øverst i trappa, over den gamle kommoden, har jeg hengt opp en bjørkekvist dekket med lav. Noen store nostalgiske kulene pynter fint opp der de henger fra greinen i lange gyldne bånd.

For å fortsette trenden med `julepynt fra naturen` her i hallen, har jeg plassert noen av mosekulene jeg tidligere laget oppi messingfatet på kommoden..... sammen med kuler av kvist og kongler og en krokete rot.

Julevasken er også godt igang og stuene dufter herlig av grønnsåpe.
Etter at eikeparketten var vasket og polert med en myk gammel frottèhåndduk, kunne jeg konstantere at gulvet på dagligstuen var like helt og uten hakk eller riper etter en nokså hardhendt behandling her for et par uker siden. Et tyvetalls glade musikkvenner, samt aktører, var nemlig her på nachspiel etter konsert og julebord og stuen ble gjort om til dansegulv.Vi fikk også se en ellevill danseforestilling av en profesjonell danser. Skal si oss det.....det var `freske fraspark`!!  Og det gikk slettes ikke lydløst for seg ! Endatil `madammen` fikk svingt seg på parketten i en heller improvisert tango med danseren ! 

Ja,ja....moro var det lell !!

2 kommentarer:

  1. Så fint det ble i hallen hos deg . Naturlig julepynt er så fint, likte godt hvordan du hadde pyntet trappa :-)
    Ha en fin kveld
    Anita :-)

    SvarSlett
  2. Kan ikke huske å ha vært innom her. FIN blogg som jeg gjerne vil følge.

    SvarSlett