torsdag 15. desember 2011

Mer julebakst.....

I år har jeg laget min svigermor`s gode tørrvafler.
Himla gode med godtsmør og brunost og et glass iskald melk
.....et godt alternativ til alle de søte julekakene.

Gjærbaksten er også ferdig.
På Luciadagen ble det ikke lussekatter, men boller og aniskringler til en hel bataljon. Avkjøler de bare en kort halvtime under et klede, før de går direkte i fryser`n. Da er de nesten like ferske og fine når de tines opp igjen. Brød har jeg droppet å bake i år. Vi har nemlig fått nytt, flott bakeri og de lager det flotteste bakverk, basert på Schakenda sine oppskrifter. Har derfor sikret meg et par Valnøttbrød til jul.
Fikk forøvrig boken til Morten Schakenda om boller og brød av dattera til jul i fjor
og den kan anbefales på det varmeste !

Nå er fryseren oppe full av godsaker og jeg har måttet ta i bruk fryseren nede i kjeller-leiligheten
til baksten. Siden leieboerne har tatt juleferie og kommer ikke tilbake før midten av januar,
har vi åpnet opp igjen kjellertrappa og kan bruke leiligheten til julebesøket vi venter.

Nå lakker og li`r det !
....men jeg er heldigvis sånn nogenlunne i rute !

2 kommentarer:

  1. Ja bakeriet som er nyåpnet er kjempeflott. Jeg kjøper også brøda der nå. De har så mye gode fristelser der.

    SvarSlett
  2. Du verden så flink du er til å bake! Dette så og hørtes veldig godt ut!
    Koselig med bakestund med barnebarna også, ser jeg.

    Nyt fortsatt førjulstiden!


    AW

    SvarSlett