tirsdag 9. mars 2010

Kopper og kar....

Får fortsette litt på kjøkkenet. Serviset vi bruker til dagelig er dette helt enkle hvite fra Arabia.
Har hatt endel kopper og kar i årenes løp, men dette er det jeg har vært mest fornøyd med. Vi har brukt det daglig i godt og vel ti år og så å si alt er intakt. Har også et annet sett fra Arabia.... av brunt steingods, som er like slitesterkt.  Det brukes stort sett utendørs i sommersesongen.

Ellers er de andre servisene vi har hatt havnet enten i utleiehuset eller i kjellerleiligheten. Grei måte å bli kvitt uønsket skapfyll. Nå har forresten filmselskapet instalert seg i kjelleren.....spennende !
Til finbruk har vi dette settet fra Rosenthal, som også er hvitt. Kaffe og middagssett til 12.
Har også glass som hører til i fire forskjellige typer. Dette settet ble kjøpt av pengene vi fikk til våre 25 års-dager og var vel anvendte penger.

Men nå tror jeg sannelig jeg vil kjøpe meg litt nytt. Har lyst på litt Green Gate til sommeren...
kan godt kombineres med alt det hvite . Har forelsket meg i Chloè og Naomi , i sart rosemønster kombinert med beige med dotter.
(beklager,.....fikk ikke til å laste opp pdf-filen fra G.G.....noen som vet hvordan det gjøres på en enkel måte ?).


Får i stedet vise matboksen til Daisy, den er også hvit og matskålen...med en hendig sugekopp under.

Ja fint skal det være, selv om halve rompa henger ut !
.....sa min gode mor bestandig .
Posted by Picasa

4 kommentarer:

 1. Hei....oppdaga bloggen din ved en tilfeldighet her for noen dager siden, kjempefin blogg og nydelig hus. Likte veldig godt ideen med de eggene...den knabba jeg gitt;-) Ønsker meg også Green Gate kopper og er blitt tipsa om en butikk som heter Emmas Verden i Langevåg....der har de visstnok masse fra Green Gate, Maileg, Ib Laursen, House doctor.....+++ Er veldig glad i nips og stæsj selv og blir inspirert av slike blogger som dette, skulle bare ønske jeg hadde arvet litt flere håndarbeidsgener av min mor.....men får hinte om at jeg ønsker meg veldig slike spisebrikker som du hadde strikket...

  Hilsen Ex-sambygding Lene F.

  SvarSlett
 2. Hei Lene,.... takk for fine ord !
  Ja, jeg vet om Emmas Verden...kjenner damen som driver den òg. Har bare ikke kommet meg dit enda.
  Spisebrikkene er veldig enkle å strikke, så det greier du sikkert.
  Hilsen Elin

  SvarSlett
 3. Hei.
  Flotte bilder og flott blogg du har. Liker å titte innom deg. Har en award til deg på bloggen min, så titt innom å hent den.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 4. Vakre bilder og vakkert service! Praktisk med hvitt og enkelt, passer jo til alt. Jeg har gått til innkjøp av porselensmaling. Maleriene på bloggen min er abstrakte...fargestreker :)) Ikke som dine, men jeg koste meg da jeg malte dem. Jeg maler litt, men helt idet skjulte. Første gang jeg har malt noe abstrakt, foretrekker figurative bilder, men fant ut at de moderne bildene stod i bedre kontrast til antikvitetene. Men maling generelt...med min malemamma blir det litt som "å hoppe etter..." ;)) Fant plutselig ut at det bryr jeg meg ikke om! Jeg koser meg med malingen, og det er det viktigste!...? :D Men tilbake til porselensmalingen, -er det noe jeg KAN male så er det hus! :)) Jeg har tegnet et bittelite perspektiv at huset og hagen vår, og det har jeg planer om å male med sort enkel strek på kanten av 16 store hvite middagstallerkener! Tror det blir knalltøft! Så får "Villa xxxxx" sine egne unike tallerkener til selskapsbruk! :))

  Klem, Ann.

  SvarSlett