torsdag 11. mars 2010

Gryende vårfornemmelse.....

Har bestemt meg for ikke å så noe særlig i år.....ihvertfall ikke mer enn jeg får plass til på det lille  vaskerommet vårt. Grunnen er nok i hovedsak at strømmen er blitt så dyr på våre kanter, at det slettes ikke har noen hensikt. Plantene trenger som kjent både lys og varme og det ville ha gått endel kilowatt-timer til å varme opp både drivhus og kjeller. Da er det like så greit å kjøpe plantene ferdig fremdrevet, så får man de store , kraftige ,... fiks ferdige. Og tenk på alt arbeidet man sparer med såing, prikkling, stadig vanning og ettersyn; på og av med varmen når solen begynner å gjøre sin virkning.... og all frustrasjonen man slipper når man oppdager div. skadedyrsangrep.
P.S. Skriver dette for å overbevise/trøste meg selv at det ikke er noen vits i å så selv.

Jeg får heller prøve å ta vare på de overvintringsplantene jeg allerede har. Stiklingene av hengepelargonia og avleggere av Dronning Ingrid (jeg greide å redde), har fått flytte inn under de store vinduene, bak sofaen på storstua. Der er det passe varmt og nok lys fra dagslyset. Veksten har skutt fart og den første blomsterknoppen på h.pelargoniene har allerede dukket opp. Stueplantene ellers er det også på tide å gi stell. Endel må nok kasseres....men da jeg akkurat skulle til å kaste hortensia`ene fra i fjor i komposten , oppdaget jeg nye, kraftige skudd. De ble beskåret og fikk ny jord i større potte, så nå er jeg spent på å se om jeg får de i blomst igjen.

Men jeg har så smått begynt å fornye noe av den mildest talt misserable blomsterprakten innendørs.
Fant disse kraftige doble orkidèene på favoritt-blomster-butikken her forleden.
De ble nesten for store nedi punsjbollen jeg hadde tenkt å bruke.
(ideèn fant jeg hos dattera som hadde satt tre orkidèer i en stor glassbolle. Hun er forresten utrolig flink med orkidèer og får de til å blomstre år etter år)
Kanskje finner jeg andre...  noe mindre, for jeg greier nok å finne andre plasseringer for disse store.

Nei....nå må jeg skynde meg å gjøre klart huset igjen !
Det nærmer seg helg og det store operaslaget går snart av stabelen.
Den første kaken er allerede i boks, samt en batajon boller.

Tjoo-hei,.. her går det unna !!

Posted by Picasa

2 kommentarer:

  1. Fantastisk flotte orkidéer! Jeg har alltid likt de hvite best, denne var jo praktfull :)

    Stilingene og avleggerne dine ser så friske og grønne ut :) Jeg har akkurat klippet ned Fuchsia og Pelargonia, så foreløpig er de et sørgelig syn... Håper de kommer med massevis av fine skudd snart :)

    SvarSlett
  2. Åh vårstemning! :)) Jeg har ikke sådd et eneste frø enda jeg heller, om det er noen trøst. Strømmen er fremdeles ikke koblet til inne i drivhuset, synes ikke det haster heller ettersom snøen ligger tung enda... ikke særlig motiverende. Tror du har rett i det regnestykket ditt... Men litt skal jeg så selv likevel, bare for å få vårfornemmelsen! :))

    Klem, Ann.

    SvarSlett