lørdag 8. mai 2010

Det spirer og gror....

........både i drivhuset og utenfor.
Pellis`ene mine blomstrer. Den store Dronning Ingrid er like kraftig i år som i fjor og de stiklingene jeg greide å redde kommer fint, flere har allerede knoppet seg.....herlig !!

Har tilogmed fått liv i den skjønne rosahvite hagehortensia`en. Nå står den med en mengde små dusker. Gleder meg til å se den i full blomst igjen , snart !

Ellers begynner det å bli trangt om plassen i det lille drivhuset mitt...får nesten ikke plass til beina når jeg skal inn å vatne. Alle plantene har jeg drevet frem fra fjordårets planter eller av frø som jeg har samlet. Snart skal grønnsakfrøene i jorda også.

Men ikke alle planter har livet`s rett, dessverre.
For et par uker siden gikk jeg til anskaffelse av et par nye hvite hortensia til stuen, men det gikk ikke mange dagene før de begynte å henge med nebbet. Fatter ikke hva jeg har gjort galt. Hadde samme sorten i fjor og de sto like fine hele sommeren......ja, de sto faktisk og blomstret helt til jul. Nå er den ene av de nye avgått ved døden og den andre synger på siste verset.

Noen som kan fortelle meg grunnen ???
Ikke har det vært for varmt og...... jada , de har fått vann !

Posted by Picasa

4 kommentarer:

 1. Du og dine flotte grønne fingrer Elin! Mine følest svart for tiden...Har drevet å kjøpt Hortensia no den siste tiden men jeg skjønner heller ikke. Det blir som dine...Føler jeg gjør alt riktig da vett du...Men du skal no virkelig være stolt over alt du har drevet frem.God helg.

  SvarSlett
 2. Jaja, litt svinn må man regne med :)
  Men alt tatt i betraktning, synes jeg du har all grunn til å være storfornøyd!
  God helg videre.

  SvarSlett
 3. Så grønt og frodig det er hos deg:) Mitt inntrykk er at Hortensiaene trives bedre ute enn inne... Mine visner alltid inne, så da planter jeg de ut i hagen i stedet. Der blir de kjempefine:)

  SvarSlett
 4. Ja,....kanskje det er hagehortensia jeg har kjøpt. Vet det er to sorter. Men de har jo helt andre blad. Se bare på bildene over. Dessuten skulle de vel ikke visne sånn om de sto innendørs noen dager...får prøve å plante de ut.
  Takk for tipset, Monica !

  SvarSlett