torsdag 20. august 2009

Markens grøde....

Så fikk vi endelig sol og etter en rask inspeksjonsrunde rundt i hagen var jeg like*molefonken som det Daisy ser ut for å være på bildet over. Hagen ser nærmest ut som et takras etter alt regnet i det siste. Har forresten bildene fra den fantastiske hagen Flor og Fjære friskt i minnet og det gjør ikke kaoset her i hagen noe bedre !
Bare krukkene som har stått i le under tak ser bra ut, som disse fuksiaene. De står nå med et hav av blomster for andre gang i år. Resten har mer eller mindre druknet.
*molefonken=litt trist og oppgitt


Det er på høy tid å bæra i hus også. Bruker som regel å begynne bærhøsten i begynnelsen av august, men siden det stort sett har høljet ned de siste ukene, har dette blitt utsatt til nå. Ripsbæra var fin, men solbæra var litt vell moden....greitt nok til safting da. Fikk plukket av en bøtte av hver, så det blir noen liter saft i år også.


Kikket etter kantareller igjen på kveldsturen her forleden. Har et sted ikke så langt unna turløypa langs fjæra, hvor det alltid har vært gode forekomster. Men de hadde bare så vidt kommet opp og skal stå et par uker til og vokse før jeg plukker de.


Den flotte klematisen The President ved inngangen blomstrer også. I år har den trykket seg godt oppunder rafta og folder seg utover i en kaskade av blomster og knopper. Har hatt gleden av den i godt og vell 15 år snart og den blir stadig større


N.B. Fargen på bildet ble litt blass.

Bogenvilla`en som jeg kjøpte som liten potteplante i fjor, blomstrer også for fullt nå. Den står lunt og godt oppe i kroken på verandaen og har blitt mer som en liten buske. Er ikke lite stolt over at jeg greide å berge den over vinteren. Håper det går like greit til neste vinter også.

Vi får bare krysse fingrene for at finværet vil vare noen dager nå !!
(Måtte skrive dette innlegget på nytt da bildene datt ut første gang, noe skjedde med Picasa ).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar