lørdag 28. mars 2009

Sommerboliger....

Rett nedenfor terrassen står noen store gamle bjørketrær og oppi de har jeg hengt opp endel fuglekasser jeg har laget . Noen begynner å bli ganske værslitt og mosegrodd. Men beboerne kommer hvert år og ser ut til å være like overlykkelige over disse boligene. Hengte fugleneket fra julen i et av trærne.... , kanskje noen sultne langveisfarende vil la seg friste. Har også i år tatt vårpussen for de og tømt kassene for gammelt reirmateriale. Så slipper de unna horden av fuglelopper fra gammel sengehalm. Til gjengjeld får jeg nydelig fuglesang utover hele våren og forsommeren. Oppi en av kassene var det en stakkar som hadde vandret heden. Der var det imidlertid ikke noe reirmateriale, så kanskje hadde den ligget der siden ifjor ?

I år har jeg gått til anskaffelse av en luksusbolig.......rene skjære Konglungen i forhold til de hjemmesnekrede, gråbarkede, mosegrodde. Den har fått hedersplassen rett utenfor ene kjøkkenvinduet, hvor det blir enkelt å servere frokost til herskapet. Nå gjenstår det å se om noen vil ta det i bruk ....får friste med noen godbiter på brettet.
Ha en kvitrende helg !
Posted by Picasa

4 kommentarer:

 1. Hei!!
  Her hos oss er det mannen som har den store fugleinteressen!!
  Så her henger det fuglekasser mange steder!!
  Er jo koselig da:o)
  Denne herskapsboligen din er jo flott :o)
  Kanskje jeg må kjøpe denne til mannen i gave:o)
  I fjor flyttet en fugl inn i en bitteliten fuglekasse jeg har til pynt......fikk jo nesten sjokk når den kom fykende ut:o)

  Ha en fin og vårlig helg:o)

  SvarSlett
 2. Jeg er spent på om du får beboere i fuglekassa som henger på husveggen. Hold oss oppdatert om det! Her i hagen er det nemlig ikke noe tre som egner seg spesielt godt til å feste en fuglekasse på, men jeg skulle likevel gjerne ha en kasse eller to. Hvis fuglene trives i en kasse på husveggen, ville det vært perfekt. :-)

  SvarSlett
 3. Jeg har hatt fuglekasse på veggen på hytten, men ikke der det var mest trafikk forbi. Inntil kassen ble herpet av et eller annet dyr, var den bolig for kjøttmeis hvert år.
  Med foringsplass under tenker jeg at det blir gjerne litt for urolig til at noen vil hekke der, men kassen var virkelig artig. :)

  SvarSlett
 4. Det er så koselig med fugler i hagen. Her har mannen snekret tre nye fuglkasser som er kommet på plass og bare venter på innvånere.

  Ha en flott helg:-)

  SvarSlett