tirsdag 31. mars 2009

Nye kjøkkengardiner...


Sydde de gamle kjøkkengardinene mine for snart 10 år siden . Liker godt det tykke linstoffet med trykk av gamle herbariumsblomster. Før disse hadde jeg en lengre periode noen hvite med engelsk broderi. De var opprinnelig duker jeg sydde om. Så nå syntes jeg det var på tide å skifte til hvitt igjen. Så da jeg fant noen lette lin/bomulls-gardiner med monogram hos Boligfryd, slo jeg til. Siden vi har kjøkken i fransk landstil (kopi av Arthur Bonèt), vil disse gardinene passe perfekt inn.
Her er bildene før og etter gardinskiftet.
FØR:
ETTER: (trykk på bildene så ser du bedre detaljene på gardinene)
Det ble litt mer arbeid enn jeg hadde regnet med. Etter at jeg hadde skrudd ned gardinstengene som de gamle liftgardinene hang på, måtte jeg fram med både sparkel og maling for å tette skruehullene. Deretter ble karmer og vinduer behørlig vasket. Fortsatte likesågodt med hele veggen og tok skapene i samme slengen. Ja, ja...er jo på tide med vårrengjøring nå, men resten av kjøkkenet får vente til i morgen. Gardinene var ferdig sydd, men jeg måtte likevel fram med symaskinen , da det viste seg at de var et par cm. for bred. Ville ha de inni karmen så da måtte jeg kappe 2-3 cm av de medfølgende stengene også. Så da gikk dagen i dag med til dette prosjektet....Men lyst og trivelig ble det !!
Tror jeg vil kutte av knyttebåndene endel, de trenger ikke være så lange. Hva syns dere ?
Det neste på programmet nå er å sy varetrekk til stolene,som nå har alkantara-trekk. På det andre bildet har jeg trekt et par gamle putetrekk med monogram over et par av stolene.....det passet mye bedre når stolene også ble hvite. Finner jeg et passende stoff vil jeg sy de med en kort kappe rundt setet og med en lomme til å putte en pute inni, for stolene er litt lav i forhold til bordet.
Ja, ja....sånn går no dagan !

4 kommentarer:

 1. Kjempeflotte gardiner, noe nytt om våren er kjekt! Koselig kjøkken og flotte bilder, lykke til med stoltrekkene...

  SvarSlett
 2. Ja, sånn går nå dagan da :o)
  Men gardinene ble kjempefine!
  Jeg skal forsøke meg på vinduspuss i dag....
  Prøvde en dag i forrige uke, men frøs sånn på fingrene at jeg måtte bare gå inn igjen.
  Jeg kan jo kle godt på meg og drømme om en tur til Australia....sukk
  Ha en fin dag.
  Klem fra Kari*

  SvarSlett
 3. Å så fint dette ble. En skikkelig vårinvitasjon. (Så koselig kjøkken du hadde, forresten.)

  SvarSlett
 4. Noen nydelige gardiner. Har faktisk vært å kjøpt meg at samme design bare at monogrammet var i blått. Noe er jeg på desperat jakt etter duker til denne serien. Vet du hva merket heter?

  SvarSlett