fredag 30. mars 2012

Kaketips til påsken.......

Påskeværet glimrer med sitt fravær på våre kanter og det ser ikke ut til at det er noe bedring i sikte framover heller. I dag har det både regnet, sluddet og snødd, så vinteren har nok ikke tenkt å slippe taket riktig enda. Hagearbeidet får nok bero enn så lenge. Men blir det et solgløtt, er nok ikke fjellturer det første som står på agendaen.
Vi skal nok greie å kose oss innendørs også. Gleder oss til vi får besøk av barnebarna om et par dager, mens foreldrene reiser på påsketur til London. 
Har forresten tenkt å dele en kakeoppskrift med dere i dag.
Fin å ta med seg på fjellet, før man pynter med krem, vell å merke!

Opp-ned-kake
60 g. marg
1/2 dl. sukker
100 g. mandler (hakket)

Smeltes sammen i en kasserolle til mandlene blir litt gyllen.
Ha et bakepapir i bunnen av kakeformen og fordel blandingen.

3 egg
3 dl. sukker
1 dl kokende vann
3 dl. hv.mel
1 1/2 ts. bakep.
1 ss. kakao
Pisk egg og sukker godt, tilsett kokende vann og resten av ingr. siktes i
Rør forsiktig sammen og ha deigen i formen.
Stekes ved 200 grader de første 15 min.
så 170 grader resten i ca. 30 min.

Fyll:
1 pk. vaniljesaus
1 ss. sukker
2 dl. melk
Kokes og avkjøles, blandes med 2 dl. fløte
Del kaken i tre og ha fyllet i
Pyntes til slutt med 2-3 dl kremfløte.

Himla god med friske jordbær, bringebær og blåbær til !

Ha en riktig fin påske !

2 kommentarer:

  1. ummmm, den skal få bli oss hytta. Har aldri laget opp-ned kake før, men den høres og ser god ut.
    God Påske!
    hilsen Siv

    PS jeg fant de første kvitveisene i dag! Herlig

    SvarSlett
  2. Ja, kaken er kjempegod....alltid en suksess...bare prøv den !
    Her snøøøøøver vi ned, lengter etter å plukke kvitveis jeg òg !
    Men i dag skal vi lage store snømenn sammen med barnebarna.
    God påske til deg og dine !

    SvarSlett