mandag 30. august 2010

Eføy til besvær.....


Klematisen (The President) står nå i full blomst utenfor.
 Har i grunnen alltid hatt en forkjærlighet for eføy, både utendørs- og som inneplanter. Syns de er så dekorative , med den dyp grønne bladveksten. Men det er ikke fritt for at de volder meg litt besvær også. Eføyen i kjøkkenvinduet  over , er ikke så mye dekorativ lenger. Har hatt den knapt ett år og den var så frodig og fin til for et par uker siden. Så plutselig bare visnet den hen. Trolig har den fått en slags eføysykdom...har hørt snakk om denne sykdommen som angriper kun denne planten og det er lite man kan gjøre når de først har fått den.
Skal tro hvor lenge jeg klarer å beholde de to nyinnkjøpte i stuevinduene !?
Vanner de når jeg ser/kjenner det trengs. Bruker å sette de i en bøtte med vann noen minutter, slik at jorden blir helt gjennomtrekt. Det overflødige vannet får renne av før jeg setter de i krukkene igjen.

Ute på verandaen ned mot hagen, tar eføyen nesten overhånd. Her må jeg rive ned og klippe vekk rundhåndet, minst et par ganger i året. Prøver å passe på at den ikke smyger seg inn i bordkledningen eller opp i taket, likevel drar jeg ut lange remser i dann og vann.
I enkelte mørke kroker og steder har jeg måtte ty til kunstige planter, som her på balkongen oppe på galleriet. Her har jeg gitt opp å få noe til å gro,  så da må me juksa litt Har et fint lite lager av forskjelligt fra den tiden jeg drev dekoratørfirma  og disse i silke ser ganske så naturtro ut.

Måtte jo ta med et bilde av hele bøtteballetten i dag også. Nå er alle så godt som solgt, til og med Pippi (den brune) som vi skal beholde selv, var det noen som absolutt ville kjøpe. Kommer til å savne disse søte små nurka når de reiser til nye hjem om et par uker !!!......♥♥
Posted by Picasa

4 kommentarer:

 1. Åhhh for noen utrolig nydelige bissevovver :))) smelter helt her jeg sitter og kikker på dem !!! Elsker valper <3<3<3

  Eføy har jeg problemer med å få til. De er jo så vakre og gjør s¨mye av seg..Kan sikkert ha noe med at jeg glemmer å vanne ;)

  Klem,Kari

  SvarSlett
 2. Følg denne linken, den hviser hvordan du legger inn hjerter.
  http://blogger-hjelp.blogspot.com/2010/02/hvordan-legge-inn-slike-hjerter-i.html

  Lykke til!

  SvarSlett
 3. Åhhhh, for en herlig gjeng!
  De skulle nesten ikke blitt større da... Jeg regner med at dere koser dere alle sammen! Kan ikke tenke på valper her i huset, for jeg klarer ikke tanken på å kvitte meg med noen av de :-)
  Jeg vet ikke helt hva som blir med bloggen min enda, men det finnes jo både positive og negative sider av alt. Jeg har nok dessverre fått min del av det negative, og det er litt dritt for det er den samme dama gang etter gang. Grrrr..... Jeg kjenner at tanken på flere surheter byr meg i mot, og selv om hun er blokkert på FB, telefon og mail, så har hun muligheten her på bloggen, og den benytter hun seg av tidvis, men jeg klamrer meg til at fornuften snart må få innpass hos henne også...
  Sender dere mange gode klemmer og vakre tanker til dere alle: K@ri*

  SvarSlett
 4. Stikker bare innom for å gi deg et fint tips for store frodige eføyer; Æ har en sprayflaske med grønnsåpevann som æ spraye mine eføyer med ca en gang i uka... Det er slutt på middet som setter seg på blomsten, og som til slutt tar knekken på dem...
  Har virket i maange år hos mæ..
  Lykke til :O)

  SvarSlett