fredag 17. juli 2009

Bryllupet i Romania.


Hjemme igjen etter en fantastisk tur til Romania hvor vi har vært i tidenes bryllupsfest som varte i fire dager. Den ortodokse vielses-seremonien var spesiell og en utrolig flott opplevelse og selvfølgelig høydepunktet på hele feiringen. Som gudforeldre sto vi fremme under hele seremonien , sammen med brudeparet og det andre paret som var gudforeldre.


Vi hadde flere oppgaver både før, under og etter vielsen...bl. a. å sette kronen på hodet til brudgommen. Merkelig nok var jeg ikke nervøs i det hele tatt, men fulgte godt med i alt som skjedde og sugde opp alle inntrykkene i denne høytidelige og vakre seansen.


Et vakkert og forelsket par, som vi har hatt en fornøyelse av å ha blitt kjent med.
De er ansatt ved Den norske Opera i Oslo.


Fra lunsjen på sightseeing-turen dagen før bryllupet.

Hele bryllupet var godt redigert fra begynnelse til slutt og spekket med opplevelser som det er vanskelig å sette ord på....det må bare oppleves. Derfor blir det bare en rask gjennomgang av endel hendelser. Vi fikk ikke hvilt oss mye etter ankomsten til Baia Mare helt nord i Romania. Da hadde vi reist i nesten et døgn uten noe særlig søvn natten før. Det var bare å skvette litt vann i ansiktet , så bars det rett av gåre til grillfest hjemme hos bruden`s foreldre, der den nærmeste familien var samlet.


Hotellet hvor vi bodde var helt dekket av hengepelagonier....
(min favoritt-blomst til verandakasser).
Her ble også selve bryllupsfesten holdt etter vielsen og "bruden`s brunsj" dagen etter.Hele dagen før bryllupet var vi på sightseeing rundt i Maramures-distriktet.
Dette ligger helt i nord og vi var helt opp mot grensen til Ukraina. Naturen her oppe ligner mye på Norge, frodigt med fjell og skog i motsetning til de paddeflate områdene syd for Carpatene.
Vi var innom flere kirker samt en særegen kirkegård, hvor gravstøttene var helt spesielle med både bilder og historien til personen som var avdød. Dette er en av de 10 mest besøkte kirkegårder i verden, da er tilogmed pyramidene i Egypt medregnet.
På turen besøkte vi også et fantastisk sted som heter Manastirea Barsana.
Husene her var nyoppført i gammel tradisjonell rumensk byggeskikk og alt av materiale var hentet fra distriktet rundt. Stedet med et titalls bygninger og den fantastiske hagen ble drevet av nonner.
Her kunne vi nyte en blomsterprakt av de sjeldne....tror jeg tok et hundre-talls bilder fra dette stedet, så det var vanskelig å velg ut bare noen få av bildene.
Stedet blir også brukt til konserter, seminarer og andre arrangementer og ovenfor er bevertningshuset hvor måltidene blir inntatt....legg merke til alle pelargoniene her også !. På området var det selvfølgelig også en kirke, som imidlertid ikke var helt ferdigbygd enda.

Det vil nok ta en stund før jeg greier å fordøye alle inntrykkene fra denne turen.
Det blir nok litt av en jobb å redigere de flere hundre bildene og videoene jeg har tatt.
Men det får jeg ta senere...nå skal jeg nyte resten av sommeren på hjemmelige trakter.
Ha en fortsatt fin sommer !

3 kommentarer:

 1. For en tur! Ser fantastisk ut!
  Ha en flott helg i solen.
  Anine

  SvarSlett
 2. Dette var nok en flott opplevelse:)

  God helg!

  SvarSlett
 3. For en flott opplevelser.
  Likte så godt det flotte huset.
  God helg!

  SvarSlett