mandag 16. mars 2009

"Bestekroken".....


Mens naturen blir vatnet, tar vi oss en tur inn.
Vil vise frem noe av det kjæreste jeg har; den gamle skuvsengen etter min mormor. Den har fått et hjørne oppe på et av gjesterommene. Har selv sovet godt i denne sengen da jeg var på besøk hos mormor. Nå er det jeg som er mormor og mine barnebarn får møte Ole Lukkøye i den. Har samlet flere av tingene jeg har etter min kjære "beste" i denne kroken. Derfor kaller jeg den "Bestekroken". Hun var utrolig flink med håndarbeide og på sengen ligger et pyntelaken med innsydd hardangersøm, som hun har laget. Lakenet er i tykk deilig bomull som er vanskelig å skaffe i dag. Det ligger under dynen og blir brettet over kanten på dynen framme.
Oppe i hyllen ved siden av bibelen hennes ligger en liten brikke som hun også har sydd og oppå den står koppen hennes, hvor det står MOR i gull. Hun lærte også meg denne kunsten å brodere hardangersøm. Men jeg har nok ikke vært like flink som henne i denne broderingsformen.
Jeg har mange hardangersømsduker, vell å merke brodert av andre. Noen av de har jeg samlet på dette rommet. En ligger på toalettkommoden under det gamle sølvsettet med kam , børste ,speil og pudderdåse .Den flotteste har jeg hengt opp på veggen i et glass monter . Den er helt utbrodert,... et utrolig stykke arbeid. Kjøpte disse to samt flere større duker av en eldre dame i Loen for snart 30 år siden.

3 kommentarer:

 1. Åhh, skulle gjerne ha hatt en slik krok med minner fra min farmor... Den kroken der må være et godt sted å være;) Nydelig!

  SvarSlett
 2. Fine minner etter mormor. Min mormor var også flink med hardangersøm, og hun lærte meg å brodere.
  En sånn gammel lakenbord har jeg etter henne, hun broderte den da hun var 16 år. Jeg har bruker den som festremse på en rød duk hver julaften, og den er noe av det kjæreste jeg har sammen med minnene om en snill og kjærlig mormor som jeg hadde et veldig nært forhold til.

  SvarSlett
 3. Jeg er så glad i gamle møbler og gjenstander. Gamle arvestykker som skuvsengen din er virkelig flott å eie. Og så ekstra koselig at du har håndarbeider etter mormoren også! Hardangersøm er vakkert! Du har laget et nydelig og stilsikkert miljø rundt den :)
  Så må jeg bare si at huset deres er praktfullt :)

  SvarSlett