lørdag 8. juni 2013

Driver stadig på med oppussing........

Det er ikke så mange årene siden jeg pusset opp dagligstua, men etter at kjøkkenet og hallen ble malt i fargene hvit og blek sand, følte jeg at stua ble for beige i forhold. Siden jeg hadde en halv 3 l. spann igjen av hver av disse fargene, blandet jeg likesågodt skvettene sammen og fikk akkurat den fargen jeg var ute etter.......nærmest en lys kittfarge.   Helt perfekt !!

Da var det bare å sette i gang igjen !!  Og siden parketten trengte en puss og en oppshining, ble rommet tømt, så da kunne jeg benyttet anledningen samtidig til å skifte farge på veggene. Når alt er ryddet unna og alt er klargjort av utstyr og tildekking, tar det nemlig ikke lange stunden. Etter noen timer var jobben gjort. Seinere på kvelden da veggene var sånn nogenlunne tørre, ble gulvet pusset/rubbet og første strøket med lakk påført. Heldigvis var det fint vær, så dører og vinduer sto på vidt gap et par døgn , 
så vi ble ikke plaget av maling eller lakkdust, denne gangen.

Husbonden har nesten overgått seg selv i det siste og shoppet mer enn han har gjort de siste 20 årene... tilsammen. Først et digert monster av en grill og så denne Charles Eames -stolen. Den er faktisk god å sitte i òg...... i motsetning til den tidligere tv-stolen/recliner`en som måtte vike plassen for denne.

"Det legendariske, amerikanske designerparet Charles og Ray Eames, er blandt femti og sekstitallet`s mest kjente og mest populære designere. De jobbet innen grafisk design, kunst og film og sto bak en rekke klassikere innen møbler og moderne arkitektur "(et kort resymè fra Wikipedia)
Dette er altså en kopi av dere`s "Lounge Chair & Ottoman". Ønsker meg også et par av deres kontorstoler  "Aluminium Group EA 117"....drittlekre !!...... vel, vel   nok om det.

Kittfargen passet godt til salongen og gulvet ble nydelig silkematt.
Nye gardiner har det også blitt, noen lette, sommerlige lingardiner pryder nå karnappet.
Øver meg stadig vekk med den nye 50 mm linsa og manuell fokus.
Vekselvis å fokusere langt borte og nært.

Jadda........det kommer seg !
3 kommentarer:

 1. Så flinke dere er da. Stua mi er toscanagul og jeg ønsker veldig å male. Taket har granpanel og det skal males hvitt. Rundt 60 kvm tilsammen så det er litt av en jobb å male taket. Vi må sette bort jobben, så ennå er det ikke blitt avtalt noe.
  Fint har det blitt hos deg.

  SvarSlett
 2. Gult er min verste fiende :P Så synes fargen på veggen ble mye penere nå.. Oppussing er gøy når man er ferdig :) Og når resultatet ble bra så er det ekstra gøy. Flotte bilder også :)

  SvarSlett
 3. Fine farger og jeg gleder meg til å se det ferdige resultatet! Og stolen... Den ser ut som en skikkelig "godstol".

  Jeg har vært reiseskribent igjen og tar deg gjerne med til Spania; på en historisk byvandring i vakre Altea (Costa Blanca).

  Ønsker deg en fin uke!

  SvarSlett