torsdag 13. oktober 2011

Endelig...........!!!

......er min etterlengtede "Pergola"kommet opp. Faktisk så har den stått her snart en uke allerede. Men siden det har regnet i bøtter og spann den siste uken, har jeg ikke fått foreviget den før i solskinnet i dag.
Til våren skal den hvitmales før langbordet blir satt på plass igjen inne i kroken.

Den første skissen til et slikt åpent tak her ute, tegnet jeg da huset var nybygget i 1990. Så jeg har nok ventet noen år på dette òg! Det går nok ikke så fort i svingene her på gården, nei. Men Rom ble ikke bygget på en dag den heller, så ! Men nå er jeg er såååååå fornøyd. Den ble akkurat slik jeg hadde tenkt meg. Den store terrassen blir liksom mer kledd og når portalen ned mot Bjørkelunden også kommer opp, begynner jeg å bli virkelig fornøyd.
 Ser også for meg en stor sittegruppe midt utpå plassen her.

Markisen under kan rulles ut om det er behov for litt skygge for solen ....men på våre kanter er det vel helst regnet som er mest plagsomt, da !

Koste meg i godværet i dag....fikk satt ned en hel haug med tulipanløker i beddene ved inngangen
og laget nye stiklinger til neste år av mine kjære Pelargonia .... som blomstrer utrettelig.
De skal få stå til frosten tar de. Også den dyplilla klematisen The President er fin enda.

Hei og hopp !!

3 kommentarer:

 1. Dette ble skikkelig bra det. Ikke så dumt med markisa under, da kan du jo sitte der å kose deg selv om det kommer en skur eller to:)
  Det var godt å få noen dager fri fra det evinnelige regnet, så får det ikke hjelpe om det kommer noen minusgrader.
  Ha en fin helg:)

  SvarSlett
 2. Du har så mange gode og fikse ideer!!

  siv

  SvarSlett
 3. Åh himmel så flott det ble!!! -Og det var skikkelig størrelse på den pergolaen din du, -jammen ikke noe tull når dere først setter i gang! ;))) Dette må jo bli helt fantastisk på fine sommerdager når langbord med stoler rundt er på plass, det er godsaker på grillen og i det heletatt! :)) Utrolig flott med de profilerte endene på takåsene! Hele området fikk egentlig en italiensk-vingård-patio-stemning over seg! ;)) -Og ikke verst den utsikten din heller du!...for å si det mildt! ;)
  Vi stablet hagebordet og benkene i helgen, la presenning over og bar de siste hengamplene inn i drivhuset. Det var med tungt hjerte, men det er nok ikke lenge før snøen kommer nå så det er like greit å få det gjort nå mens det er finvær og plussgrader ute... -men gleder meg allerede noe veldig til våren! ;)

  Ha en fin uke! :0)

  Klem, Ann,
  Interiørbloggen Glassveranda.

  SvarSlett