Tok likesågodt våren litt på forskudd og laget hjemmelagede vårruller i dag.
Ikke så vanskelig som man skulle tro, bare man har alle ingrediensene for hånden
og det hadde jeg tilfeldigvis i dag.
Vårruller: 4 pors.
1/2 kg karbonadedeig
1 gulrot
50 g fersk persille
1/2 stor løk
1/2 liten boks vannliljekjerner
1/2 pose vårrull-krydder
1 eggeplomme
1 ts. hvitløk(pasta)
1/2 ss sukker
salt og kvernet pepper etter smak
Bland kjøttdeigen med de finhakkede grønnsakene og krydderet. La den helst stå et par timer.
De frosne vårrull-deig-arkene (ca. 25 stk) pakkes inn i et vått kjøkkenhåndkle for å tine sakte.
Da blir de lettere å skille fra hverandre.
Ta en stor spiseskje kjøttblanding på hvert ark formet som en pølse og
brett og rull sammen som en konvolutt med ene hjørnet over kjøttpølsen først, rull litt, så de to på siden.
Rull den sammen så fast som mulig og ta eggehvite på den siste snippen før den brettes på plass.
Stekes i olje....noen minutter på hver side til de får en gylden farge....ikke bruk for sterk varme.
Legg de over på et tørkepapir før de serveres rykende ferske og sprøe.
N.B....Ikke stek mer enn du trenger.....frys resten ustekt til seinere om du lager for mye.
N.B....Ikke stek mer enn du trenger.....frys resten ustekt til seinere om du lager for mye.
Som tilbehør forvellet jeg noen grønnsaker,
før de fikk en liten omgang i wok-pannen.
Kokt ris og søt chilli-saus hører naturligvis til.
Husbonden er fortsatt på lavkarbo, så han kuttet ut risen.
Velbekomme !
før de fikk en liten omgang i wok-pannen.
Kokt ris og søt chilli-saus hører naturligvis til.
Husbonden er fortsatt på lavkarbo, så han kuttet ut risen.
Velbekomme !
Hei ! Så flott blogg du har :) Ligger meg til som følger jeg. Vår rullene ser kjempe gode ut. Laget også vår ruller på lørdag. Smaker kjempe godt. Ha en fin kveld. Klem merete
SvarSlettJa hjemmelagde vårruller er snadder :-)laget det forrige lørdag og det som ikke ble oppspist ble frokost på søndag til "lisjgutn" (18år men ;-)
SvarSlettHa ei fin uke