En uke ut i det nye året og bursdagsfeiringen står for døren.
Når man snart runder et par mannsaldrer , har man helst lyst til at slike dager skal forbigås i stillhet.
Men man kan vel ikke snike seg unna hvert år heller....er hedigvis et par år til det jubileet skal feires da.
Tror de fleste er passe lei av all julemat nå, så på menyen i morgen står hjemmelaget Lasagne.
Greit siden dette kan lages dagen i forveien.....to store former står klar, så det skal nok holde til de som måtte finne veien innom.
Denne favoritten har forresten 30 års jubileum her i huset nå i disse dager.....og det er ikke få slike former jeg har laget i løpet av disse årene. I den anledningen vil jeg derfor dele oppskriften med dere.
Lasagne al forno.
Lasagne al forno.
Kjøttsaus:
2 løk, hakket
300 g karbonadedeig
1 dl. olje
1 ss smør/marg.
1 boks herm. tomater
2-3 ss tomatpurè
2-3 ss ketchup
2-3 hvitløksbåter, hakket
salt/pepper/orengano/basilicum/estragon
50 g revet ost, (jarsberg el norvegia el. lign)
1/2 dl revet permesan
La løken surre litt i olje og smør/marg. Ha i karbonadedeigen, gni den ut med gaffel og la dette brunes lett.Tilsett salt og pepper. Ha i tomatpurè, ketchup og hvitløk og tilslutt de herm. tomatene og resten av krydderet La kjøttsausen koke på svak varme i 20 min.
Lag hvit saus av ca. 5-7 dl. melk+ litt fløte, ha i litt salt og hvit pepper.
Smør en ildfast form. Legg lagvis ; først litt hvit saus i bunnen så pastaplater , hvit saus, kjøttsaus, pastaplater.... o.s.v.
Det øverste laget skal være hvit saus. Strø også litt revet ost i mellom og resten på toppen. Settes i kald ovn. Gratineres så i 20-30 min. på 200 grader eller til den har fått en litt gyllen farge. La den stå å hvile på benken i 10-15 min før servering.
Serveres med salat og brød/baguetter, gjerne med hvitløk.
Bon apetitt
Har vært på romjulssalg og fant bl.a. denne herlige stikkede kjolen,
.............så dagens antrekk ligger også klart.
Skoletter i tilfelle jeg våger meg ut på "glatta".
See u....
.............så dagens antrekk ligger også klart.
Skoletter i tilfelle jeg våger meg ut på "glatta".
See u....
Så deilig dette så ut!
SvarSlettJammen skal jeg prøve dette!
Det blir helst bare lasagne fra pakke.
Tusen takk for tipset,skal skrive av denne oppskriften.
Ha en fin kveld.
Goe klem fra Sol
Flaks at jeg kom over denne oppskriften akkurat nå. Er så lei av pakkevarianten, så nå skal jeg prøve meg på ekte hjemmelagd variant. Takk for at du delte den med oss....og godt nytt år til deg fra meg
SvarSlettDet blir garantert en suksess !
SvarSlettTror ikke dere vil gå tilbake til pakkevarianten etter å ha laget denne hjemmelagede.
Lykke til !
Åh, nam! Det så kjempegodt ut! Håper det blir/ble vellykket!
SvarSlettKjolen er innmari søt, et flott innslag i trygdeoutfit-runden, synes jeg. ;)