mandag 14. februar 2011

På oppdagelsestur......

Vi har hatt noen nydelige dager nå i helgen.
Selv om det har vært forholdsvis kaldt, kunne man godt kjenne en anelse varme i solstrålene
og fuglene har begynt på vårkonserten!  Jeg og mine to pelskledde frøkener har vært på nok en oppdagelsestur i fjæra.
De fulgte et par revespor i nysnøen bort på naboeiendommen. Jeg vet godt hun holder til der under en stor bjørkerot. Siden jeg var litt skeptisk til at de skulle bli for nærgående, ble de lokket tilbake...det kunne jo tenkes hun hadde valper og da er hun vel ikke til å spøke med. Etter å ha røsket med meg litt irrgrønn mose i nærheten av revehiet, gikk turen videre ned til stranda innerst i bukta og det tok ikke lang tid før den eldste kastet seg uti vannet. Lille-frøkna er mer pysete og sto bare å betraktet isbaderen.
Utallige bål av rekved har jeg brent opp i årenes løp her nede ved sjøen og det er ikke få sekker med plast jeg har samlet sammen . Men av og til dukker det opp en og annen skatt som det er verdt å ta vare på. Denne helgen dukket en avskallet, tidligere himmelblå sak opp, med alle fire beina intakt
og den kan jeg vel saktens ha bruk for ! 
Den blir sikkert pusset og skrapet rein og malt shabby hvit som den forrige jeg fant.

Resten av utbyttet fra turen....den hvite plastbøtta føyer seg fint inn i den lange rekka av div. bøtter som har dukket opp i alle regnbuens farger. For å si det sånn....jeg har ikke trengt å kjøpe en eneste bøtte siden jeg flyttet hit....N.B. syns det er greit at STX har gått over til hvite plastbøtter de siste årene, da!

Et par drivvedplanker ble også spart fra bålet. I neste innlegg røpes hva disse skal brukes til.

Så følg med !

2 kommentarer:

 1. Nydelige vinterbilder! Så Daisy er vinterbader altså? Tøff hun! Jeg forstår så godt at den lille frøkna holder seg på land.

  Likte du ikke fargen som STX hadde på bøttene før da... *Ler*

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Joda, Randi....greit med forskjellige farger.
  Hagebøttene er røde, vaskebøttene i utleiehus/leilighet er blå, søppelbøtter gule og de hvite bruker jeg selv her i huset.
  Har forresten en sekk hjelmer STX kan hente. .....og bl.a. en haug presenninger. Mye rart dukker opp i fjæresteinene her, serru !

  SvarSlett