mandag 5. juli 2010

En drømmedag i havgapet....

Fire generasjoner nyter synet av storhavet.

 Siden vi, som sagt, skal feriere på hjemlige trakter i år, har vi tenkt å besøke steder og severdigheter i nærområdet som vi tidligere ikke har besøkt. Nå i helgen ble Alnes Fyr nord på Godøy besøkt , samt Sjonghelleren......en spennende steinalderhule med en unik utsikt utover havet. 
Nydelige perler like utenfor Vigra Flyplass.

Ved Alnes Fyr sto det en utstilling av røde stoler......en morsom og tankevekkende effekt.
Fant ikke ut hvem som sto bak denne utstillingen, men etter å ha googlet litt fant jeg ut at: "Alnes Fyr kan friste med ulike spennende utstillinger fra lokale kunstnere i sommersesongen ".
Og det smakte fortreffelig med nystekte vafler, svele og is til både store og små i kafèen innenfor.

En idyllisk sti omkranset av markblomster førte opp mot fyret.
En liten "tøffing" tester badetemperaturen.
Her ute der storbåra bryt finnes utallige nydelige sandstrender innimellom fredede rullesteins- strender.  Men det fristet ikke noe særlig annet enn å dyppe stortåa nedi denne gangen. Selv om gradstokken viste ett-par og tyve, var sjøen.... iiiiiiiis kald !! Bare noen ivrige surfere med heldekkende våtdrakt, var uti lenger borte der brenningene var krappere.

Dagen før hadde vi nok en lynvisitt av sommeren. Håper den bier litt lenger neste gang !
 For over skyene er himmelen alltid blå.
......nemlig !!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

 1. Så flott bilder du tar. Må innrømme at selv om jeg bor på Sunnmøre så har ejg ikke vært på Alnes fyr, så kanskje jeg skulle la være å reise til utlandet et år og helle ta seg en tur i nærområdet-
  Nå jeg ser sånne bilder så frister det så absolutt.

  SvarSlett
 2. Åh så herlig :) Ja vi har det flott her ute ...det er litt lett å glemme når man bor her :) Jeg bor på Godøysiden da ...helt ved fjørekanten ...idyllisk og flott denne tiden !! Stranden dere var på heter Sandvika og er den største sandstranden på øya ...men det er ikke hvert år der er sand , det er alt etter båra og vinden :) Men i år er den flott, håper temp stiger så vi får brukt den masse :) Kos dere videre i sommer ...vi stikker til østlandet i kveld . Klem

  SvarSlett
 3. Min mormor er fra Alnes, og min mamma tilbrakte hver sommer i fjøresteinene der ute... Et nydelig sted:)

  SvarSlett