tirsdag 6. april 2010

Renovering av salongbord...


Så er påsken over for denne gang og vi kan pakke bort skia med god samvittighet.
Ikke det at de er blitt brukt så forferdelig mye i år, selv om forholdene har ligget til rette for det.
Nå i påsken har det ikke blitt en eneste liten skitur engang. Mye av grunnen til det er nok at husbonden fikk akutte ryggproblemer akkurat før påskehøytiden satte inn og i solidaritet til han holdt jeg meg hjemme jeg også. Har hatt endel besøk, ellers har jeg kost meg med div. gjøremål. Drivhuset er blitt satt istand og fyllt opp med planter...har tilogmed sådd endel, selv om jeg lovet meg selv å holde meg unna såboksen i år. Det ble for fristende når drivhuset likevel sto der godt og varmt.

Det gamle spisebordet er i ferd med å bli et flott salongbord.
Beina er blitt kappet i passende høyde og det er blitt pusset og slipt og det første strøket med hvit grunning er kommet på. Spekulerte en stund på å beholde  bordplaten ubehandlet, men syns ikke den var fin nok til det. Så den ble slipt og grunnet som resten av bordet. Den gamle rødbrune beisen trakk seg inn i grunningslaget så fargen ble mer rosa enn hvit etterhvert. Så det må nok på et par strøk oljemaling for å dekke helt. Kanter og bein skal pusses tilslutt så det blir litt mer shabby.
Gleder meg til å få det på plass i salongen !!

Vil vise noen gamle fisker-saker i samme slengen.
Den gamle  taukaren har kommet til gards igjen, dattera har fått låne den i noen år.
Det er et redskap de brukte til å kare siv som det ble laget tau av..... til garn og annet fiskevegn. Nå henger den til pynt i hallen. Det blir nok ikke laget tauverk igjen på dette med det første.

Et gammelt øsekar og en pilkesnelle pynter opp på en hylle på terrassen.
De har nok gjort sitt til at det ble mat til store og små her på garden i sin tid.
Ha en flott og vårlig uke alle sammen!!

Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Det bordet blir skikkelig flott. Vi holder også på med et gammelt spisebord, men hos oss skal det forbli spisebord. Lykke til videre. Ønsker deg en fin og vårig uke. Klem fra meg

    SvarSlett