fredag 9. april 2010

20 års jubileum....

Vi har et aldri så lite jubileum i dag, det er 20 år siden vi flyttet inn her på dette Drømme-stedet vårt 
(les mer om stedet her )......og hva passer vel bedre enn å markere det med det nyrestaurerte salongbordet.
Opprinnelig et gammelt spisebord jeg fant i det gamle våningshuset/utleiehuset. Det sto lagret allerede den gangen vi flyttet hit. En gang har det kanskje blitt brukt på finstua av gården`s tidligere beboere. Nå er det endelig blitt tatt i bruk igjen og blitt plassert på "finstua" hos oss.
Er veldig fornøyd med både utseende og størrelsen, men er kanskje mindre fornøyd med at det ble så blankt  (glansgrad 40) Måtte bruke ojlemaling som toppstøk, for den gamle brune beisen trakk seg inn i den vannbaserte acrylmalingen jeg brukte først. Jeg har ikke pusset av kantene enda heller. Om jeg beholder det så blankt, vil jeg ikke pusse de. Men kanskje maler jeg et strøk med silkematt, da passer det bedre med en "shabby look" med  avpussede kanter. Hva mener dere ??....skal jeg beholde det slik eller male det mer matt med pussede kanter ?

Jeg danderte med forskjellig stasj....prøvde med og uten duk. Muligheter er  mange når jeg endelig har fått et slikt stort bord. Det originale tesettet er nok en antikvitet, kjøpt av husbonden på en reise til Oman en gang. Har telys nedi koppene istedet for sterk te. Og endelig fikk jeg et bord som passer den håndlagede, flortynne duken med perler jeg har fått av svigermor.
Paradoksalt nok er det i dag 70 års-jubileum for den tyske invasjonen av Norge.
Det var altså på 50 års dagen for invasjonen vi startet å flyttet inn , da hadde vi kriget i 10 år for å få kjøpe denne gamle gården og vi har kriget siden også for å beholde det.
...og det har vi lykkes med, heldigvis !
Nå holder husbonden på å lage et bedre måltid; lamme-entrecote med fløtegratinerte potet. 
Det skal vi kose oss med i kveld !!
Kanskje invier vi salongbordet med en kaffe og konjakk etterpå.
Ha en koselig helg ! 
Posted by Picasa

8 kommentarer:

 1. Gratulerer med 20-årsdag på drømmestedet.
  Bordet ble skikkelig flott. Dette kan du være stolt av. Jeg ville ikke hatt "shabby look" på bordet. Synes det er fint som det er:)

  Ha en riktig fin helg:)

  SvarSlett
 2. Gratulerer med jubileet :-) og ikke minst nytt bord. Det ble helt nydelig, skikkelig lekkert. Ble skikkelig inspirert av å se det. Ønsker deg ei flott helg

  SvarSlett
 3. Hei Elin.
  Gratulerer med jubileum!
  Utrolig flott bord, og hvis det var meg, så ville jeg beholdt det som det er nå. Skikkelig fint er det! :)
  God helg til dere begge to :)

  SvarSlett
 4. Du verden så langt våren har kommet der hjemme! Og du verden så flott det bordet ditt ble! Om du beholder det blankt eller ei skal du få avgjøre helt selv ;) Jeg tror begge deler funker, jeg :)

  Ha ei strålende helg videre! Selv har jeg arbeidshelg, pluss at jeg skal ferdigstille ei studieoppgave. Kanskje kommer jeg litt lenger med utpakkinga i toppetasjen også?

  SvarSlett
 5. Heisann! :)) Skal komme innom deg å lese grundigere en annen dag, ser en masse nye flotte interiørbilder og at du endelig har fått skikkelig vår ute også!! :)) Ville bare si at jeg har en utfordring til deg på siden min nå i ettermiddag ;)

  Ha en fortsatt fin helg!

  Klem, Ann.

  SvarSlett
 6. Hipp hurra og gratulerer med dagen:-) Og så nydelig ei stue! Bordet ble kjempefint! Mvh Marianne

  SvarSlett
 7. Gratulerer med jubileum! Bordet ble lekkert!
  Jeg har et gammelt brunt bord som skal inn i lysthuset vårt, tror jeg, men etter mye om og men bestemte jeg meg for å bare olje bordet. Blir det for mørkt vil jeg kanskje male det, men det var liksom litt herverk ettersom bordet er i svært god stand og treverket uskadd... er fremdeles i tvil... vanskelig...
  Herlig te-sett!

  Klem, Ann.

  SvarSlett
 8. Gratulerer fra meg også! Så nydelig dere har det, jeg liker den hvite/lyse stilen, det ser så behagelig ut. Et rom å slappe av i! :)

  Bordet er jo bare vakkert, og den duken også. Jeg har ikke så mye greie på interiør, men for min del ser det helt fint ut at bordet er blankt.

  Tesettet falt jeg også for, du verden så mye fint du har! :D

  SvarSlett