torsdag 25. juni 2009

Gråstein og markjordbær....

Så var tørkeplassen fri for gress igjen....så lenge det varer.
Snart vil nok nytt gress skyte opp fra røttene mellom hellene og om noen år vil gresset være iferd med å sluke hellene igjen. Men så lenge får jeg nyte synet av gressfri tørkeplass og kan springe på "snora" uten å bli våt på føttene.

Div. naturstein`s trapper rundt omkring i hagen.
Har tidligere erkjent at jeg er en smule steingal .... og har tidligere vist litt av natursteinsmuren rundt terrassen og den store trappen som fører ned mot brønnen. Denne collagen viser noen av de andre steintrappene rundt om på eiendommen. De to øverst er h.h.v. kjellertrapp og baktrapp i det gamle våningshuset og er vel nærmere 200 år gamle. De to nederste er trappen ned i hagen fra terrassen og en liten trapp som fører opp til tuntreet ovenfor gårdsplassen.
Steinmuren ovenfor markerer et skille mellom den gamle og den nye hagen. Forran muren pleier jeg å ha verandakasser med blomstererter ......ser så snaut ut i år uten disse nydelige blomstene.
Markjordbær dekker jorden rundt den store rabarbraroten bak garasjen og nå var det fullt av røde bær. Finnes ikke noe bedre en å ta seg en neve full i ny og ne.
De vokser tilogmed rett ut av steinmuren !
Finn eit strå og træ dom på.....

4 kommentarer:

 1. Her har du hatt en bra jobb! Fint ble det, selv om det gror fort igjen... Steintrappene dine er flotte, og markjordbær er kjempegodt. Vi plukket våre første jordbær i dag, men det var ikke markjordbær:)

  SvarSlett
 2. Hvilken metode brukte du for å få tørkeplassen så fin...?

  Her er steinhellene knapt synlige, hjelp!

  SvarSlett
 3. Jeg har en barkespade og en sånn lang skrapelignende sak til å ta av bark på trær....(om du klikker på bildet fra tørkeplassen fra forrige innlegg, kan du se de der) Disse er ypperlig til slikt arbeid og gresstuene blir kuttet av nede ved roten...går som en lek. Men må innrømme jeg ble litt svett i dag !
  Lykke til !

  SvarSlett
 4. Aha! "God redskap er halve jobben". Jeg har jo en skarp skrapedings, om ikke akkurat barkespade...

  Eller kanskje enhver velutrustet hagegal trenger en barkespade?

  SvarSlett