torsdag 18. juni 2009

Gartneriraid og stiklinger....

Har vært på planteshopping i dag . Denne gangen gikk turen til Ellingsøy Blomster og ikke Plantagen, for der syns jeg plantene så skrale ut sist jeg var innom.
Fangsten i dag ble ; 3 stk. hvite Karen Blixen stilkroser, 2 stk. store margeritter og 12 røde hengepelargonier. Har ventet med pelliskjøpet i håp om å de noe billigere...så disse fikk jeg kr. 20 i avslag pr. stk..... og store og frodige var de !

Daisy inspiserer kjøpet
Imellom regnbygene fikk jeg også `røsket med meg` et stort hengende japansk prydkirsebærtre. Det skal jeg plante ved siden av steinbenken nede i hagen. Videre en purpur-rød syrin og en liten tofarget i lilla og hvit.
Var eneste kunde på garneriet i et par timer, så enten er folk ferdig med handelen for i år,
eller så har de sluttet å tro på at det blir noen sommer i år.

Og sanneligen kom ikke stiklingene fra Hildegunn Pelargoniumnettet også i dag.
Fikk 4 stk. Dronning Ingrid, pluss en liten Deacon Picoteè og en P. Cinnamon. De to siste fikk jeg "attpå handelen", som vi sier . De hadde greid postgangen ganske bra, så nå skal de godt stell og ny potte, så håper jeg de blir frodige og fine i løpet av sommeren. Hadde bestilt Märbacka også, men de får jeg vel seinere.Visst ikke,...får jeg vente til neste år.

Men nå vil jeg ha soooool og varme !!

3 kommentarer:

 1. Jeg også vil ha sol og varme! Mye fint du har kjøpt:) Kjører forbi dette hagesenteret hver dag jeg, men hittil har jeg klart å begrense mine besøk...;)

  SvarSlett
 2. Heia :o)
  Vi har vært på tur igjen, men det ble ikke tid å se innom dere denne helga heller.....
  Jeg har satt en Märbacka til deg i overbygget ved hoveddøra(som enda ikke er ferdig) i Mulighetenes Rike. Den er gjødslet og godt vannet, så den greier seg helt sikkert et par dager. Du får plukke den opp når det passer for deg.
  Da har du i alle fall en i år! Og jeg er helt sikker på at den er stor nok til å havne i foreldregenerasjonen i løpet av sommeren.
  Klem til dere alle 3 fra Kari*

  SvarSlett
 3. Tuuuusen hjertelig takk, Kari !
  Det var snilt av deg. Som blogger må en jo nesten ha disse sortene av pelargonier, vettu.
  Skal se om jeg ikke får plukket den opp med det første.
  Stor ((klem)) fra meg

  SvarSlett