lørdag 9. april 2016

Utleie/ air.bnb…….

Det første leiefirmaet, "Fenix Accomodation", et polsk snekkerfirma…som jobbet hos Vard i flere år.

Jeg har i snart 10 år drevet min egen lille utleievirksomhet og det har vært en bra attåtnæring.
Startet dette etter at jeg pusset opp og møblerte det gamle vånings-/gårds-huset her på gården. Fikk skiftet ut vinduene til nye koblingsvindu med faste sprosser og pusset opp hele huset innvendig en sommer. Prøvde i mest mulig grad å ta vare på det originale, gammeldagse preget og det ble et utrolig koselig lite hus. Har faktisk venteliste av folk og firma som vil leie dette huset.

Har ikke tenkt å vise noe mer fra huset enn en liten D.I.Y.-detalj ….(i denne omgangen ihvertfall!)
Fant den gamle dobble inngangsdøren til huset nedi det falleferdige naustet vårt. Den hadde en herlig gammel patina…..malingslitt, der det meste av malingen var borte. Bare en antydning av forskjellige blåtoner og hvitt var igjen. Skrubbet og vasket det største av dørblada og satte det inn med mottmiddel, fikk sveiset to firkanter av flattjern, skrudde de på under til bein og kjøpte en glassplate oppå for å bevare restene av malingen. Det ble et suuuuupertøft bord !

Vel, vel ett bilde til da !!  Måtte  bare vise fra ett av soveromma, her har vi fått på plass den første senga til mine svigerforeldre. Husbonden er faktisk født i denne!! Er den ikke fin ?
Det er faktisk sengeplass til 10 stk. i dette huset nå fordelt på 6 soverom. Men det er skjeldent flere enn 4-5 personer her, samtidig. Jeg tjener litt ekstra ved å gjøre reint + vasking  av sengetøy og håndklær.

Ingenting er som duftende reint sengetøy, tørket ute i en sval bris.

Tilbake til utleievirksomheten igjen. Vi har et stort og forholdsvis nytt hus også og her har jeg leiet ut hele sokkeletasjen i perioder de siste årene. Denne også i hovedsak til langtidsleie for leiefirma. Leiligheten er adskilt fra resten av huset med en egen inngang, kjellertrappa går ned ved utelampen til venstre på bildet over. Men nå på nyåret ville jeg prøve en annen form for utleie….korttidsutleie pr. nett ved å lage en egen side  hos det internasjonale selskapet : Air.bnb. (trykk for å se siden min)
Da har vi muligheten til å blokkere for utleie i perioder om vi har behov for å bruke leiligheten selv, ……...tenkte jeg. 

Siden min har vært aktivert for utleie siden nyttår, men enda har det liksom ikke tatt av. Jeg har riktignok hatt et par besøk og ett-par reservasjoner til sommeren er booket, men det er ikke så mye å rope hurra for egentlig. Kanskje det vil ta seg opp litt til sommeren ? … vi får se.
Vil gi dette ett års prøvetid.
Viser det seg å gå bra hadde jeg nemlig tenkt å leie ut den nybygde hytta vår på samme måte, også via :

 *Air.bnb*


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar