tirsdag 16. april 2013

"Workshop trinn 1", med Morten Krogvold.......

Hjemme igjen fra et virkelig intensivt kurs med Morten Krogvold
Det har gått i ett både dag og natt i 5 døgn og vi har fått innføring i både foto- og kunsthistorie, 
sett filmer og hørt på musikk, tegnet og ikke minst sett utrolig mye flott fotokunst av både mesteren selv og av andre mestere. Dessverre ikke så mye teknisk opplæring i digital fotografering, så noe særlig mer enn det jeg kunne fra før er det ikke blitt, for herr Krogvold fotograferer kun analogt og fremkaller bildene sine helst  i mørkerom på "gamlemåten". 
Men det tekniske får jeg heller ta igjen, det finnes alltids andre kurs om dèt temaet.


Men inspirert til tusen tror jeg hele denne gjengen har blitt !
Vi ble både dagvill og døgnvill etter 5 døgn med totalforbud av mobil, data(facebook), T.V. og aviser
Her er vi foreviget etter festmiddagen, hvor vi ble dandert etter alle kunstens regler av 
herr Krogvold selv ( helt til v.)
Jeg står i øverste rekke til venstre og skulle være forførende bondetuppe, vet ikke om det ble så vellykket da, men .....moro var det lell !!


Tema og location for hva og hvor vi skulle fotografere måtte hver enkel finne ut av selv. Det var ikke så mye tid vi hadde til rådighet, så det ble mer eller mindre tilfeldige valg. Ettersom min første dag ute i felten ikke ble så vellykket, der jeg hadde valgt å fotografere musikere på en trekkspillfestival, tok jeg meg likesågodt  en rundtur i området fra Vågåmo og til Lom. Var innom endel gårdstun og endte opp på et utrolig vakkert sted , en fredet gammel husmannsplass ; Søre Nesset , eller Simonsneset fra beg. av 1800, midt mellom Vågåmo og Lom. Den lå så vakkert til ute på et nes ved Vågåvatnet.
Siden jeg var kommet til et eldorado av vakker natur og gammel arkitektur, ble det hus og gamle bygninger som ble valgt som nytt tema, istedet for portrettfotografering som jeg egentlig hadde lyst å lære mer om.....men, men





.....siden tilfeldighetene hadde ført meg hit, ville jeg se hva dette kunne føre til.
Jeg fikk tillatelse av Ola Nesset, gårdbrukeren, til å fotografere på området.
Husmannsplassen er ikke bebodd lenger, men stedet er altså fredet og særdeles godt vedlikeholdt.

to be continued......

3 kommentarer:

 1. For en opplevelse du hat hatt. Vet flere fotografer som ønsker fremkalling på gamlemåten. Min datter er utdannet fotograf fra England, jobber ikke som det nå da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bente
   Ja det var virkelig litt av en opplevelse. Datter di hadde sikkert stortrivdes.
   Vi hadde også fullt mørkeromsutstyr engang på 70-80 tallet. Men jeg sverger nok til det digitale og data nå, mye mer lettvindt og flere muligheter ved billedbehandlingen.
   Ha det fint !

   Slett
 2. Hei igjen Elin, lenge siden sist. Ser du har vært på fotokurs, det kan jeg tenke meg var givende. Jeg driver også en del med foto, i den tiden da det var sort hvit fotografering så fremkalte, kopierte og forstørret jeg også bildene mine selv. Dette var utrolig morro og en veldig fin hobby. I dag går det digitalt, jeg foretrekker også det nå. Det er utrolige muligheter og mye lettere alt sammen samtidig som en slipper alt utstyret og veskene i mørkerommet. Resultatene blir jo også veldig bra, synes jeg. Kjøpte meg nettopp nytt kamera, Nikon D600 med fullformat sensor. Dette har jeg ventet på lenge skulle komme ned på et prisnivå som kunne gå ann for oss vanlig hobbyfotografer. Er veldig spent og forventer en del av dette. De bildene jeg la inn på bloggen i dag er forøvrig tatt med et Nikon P80, også et utrolig godt aparat med en unik mulighet til makrofoto.
  Håper å høre fra deg igjen.

  SvarSlett