torsdag 17. mars 2011

I gjenbruket`s ånd......

Både i huset og i leiligheten vi har for utleie, er stort sett alt av utstyr og møbler gjenbruk.
Nå trengte jeg et avlastningsbord ved en seng i huset, siden jeg måtte bruke krakken som ble brukt der før, nedi kjellerleiligheten.......  det har nemlig kommet fullt belegg igjen der også.


Så da ble denne herlige saken hentet opp fra gamlekjelleren, tenkte den kunne få komme til heder og verdighet igjen. Den kunne vel godt fungere som et avlastningsbord. Har enda noen eldgamle møbler stående der nede, gudene vet hvor lenge de har stått der....bl.a. en benk og et kjøkkenbord også i samme lindegrønne farge. Kjøkkenbordets bruker jeg for tiden som plantebord. Krakken var helt slitt oppå...mang en historie har den vel vært vitne til opp igjennom åra  fra "hine , hårde dager".  Skal tro hva som var samtaleemnet rundt middagsbordet den gangen ?


Da jeg sto i solveggen og pustet liv i den gamle, slitne, kunne jeg ikke annet enn å tenke på samtaleemner rundt nåtiden`s middagsbord....bl.a. fra familiemiddagen hos min kjære svigermor her forleden. Der familien`s Tuppen og Lillemor la ut på både innpust og utpust om de siste nyanskaffelsene fra de siste handleraidene deres og siste trend både innen klær og interiør. Vel,vel...jeg har nok gitt opp for lenge siden å henge med på det reset, da....har ikke utkomme til å skifte ut verken garderoben eller inventar forøvrig til siste skrik hvert år. Men jeg kan vel trøste meg med at jeg er en tanke trendy jeg også, siden gjenbruk er inn som aldri før for tiden. Har i årevis samlet på saker og ting som fortsatt har fungert og kunne brukes, så sant de ikke var helt ubrukelig , da
 ........... har nok måttet tåle en del mobbing for det også i årene`s løp.

"Nei....der i gården blir alt kastet i containeren om det ikke har vært i bruk det siste året "!!

Men mobbingen har stilnet etterhvert, da de oppfattet hva denne samlemanien har resultert i  :
Et fullt møblert utleiehus samt en leilighet som for tiden huser tilsammen 14 voksne personer.
Så nå kan jeg sette meg i solveggen på den nyrestaurerte hagekrakken og nyte en velfortjent .......L`Amor
og være glad for at tidene`s største strømregning kan betales !
  

Ganske så fornøyd ble jeg over makeover`en av disse to også.
Hagekrakken som tidligere var himmelblå , fikk en lett omgang med hvit acrylmaling etter at det meste av den gamle malingen var fjernet . Mens på det lille avlastningsbordet brukte jeg en eggehvit, halvblank, oljemaling utenpå den lindegrønne gamle malingen. Topplaten ble skuret rein etter at det meste  av malingsrestene var fjernet med en lakk/malingsfjerner og innsatt med litt linolje etter tørk. Skal pusse av igjen litt på kantene av beina når malingen har fått tørket.

Ha en flott dag i gjenbruket`s ånd !

5 kommentarer:

 1. Kjempefine er de...ja gjenbruker har jeg vært hele mitt liv:)Elsker alt med sjel...
  ha en fin kveld
  klemklem

  SvarSlett
 2. Oi for noen flotte skatter, og så fin de ble etter å ha blitt pusset opp! :)

  SvarSlett
 3. Enig med deg!Det gamle har sjarm så få det frem! Med litt maling blir det som "nytt" men det kan jo være lekkert å bare ha det slitt også. Hege

  SvarSlett
 4. En leilighet som rommer 14 voksne personer????? Jeg er stum!

  Guri Malla

  SvarSlett
 5. Til anonym
  Om du leser hva jeg skriver ser du at det er TILSAMMEN i utleiehuset OG leiligheten. I huset var det en stund 9 personer og i leiligheten var det 5 faktisk !

  SvarSlett