Av og til er det godt med noe helt enkelt.....til lunch, kvelds eller på en travel lørdag.
Gassblussen vår på kjøkkenet er egentlig alt for lite brukt, men den er en ypperlig innretning til å lage noe i en fei og uunværlig til all slags asiatisk mat.
Oppskrift på kyllingwok: 4 pors.
200 g kyllingfilet
100 g sukkererter
100 g frisk grønn asparges
100 g rød paprika
100 g gulrot
( eller 1 pose ferdig wok-grønnsaker)
20 g frisk ingefær
Marinade:
2 ss soyasaus
1/2 ts sukker
1/4 ts pepper
2 ss søt chilisaus
1 båt finhakket hvitløk
1/2 løk
2 ss rapsolje eller annen nøytral oje
Fremgangsmåte:
I denne retten kan du kombinere forskjellige sorter grønnsaker etter ønske. Du kan også bytte ut kylling med biff eller scampi.
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden. Kyllingen skjæres i fingerlange strimler og legges i marinaden.
Grønnsakene deles opp . Fres kyllingen i oljen til den er nesten gjennomstekt. Tilsett grønnsakene de siste minuttene og ca.
3-4 dl ferdigkokt ris. Ha i et egg tilslutt og rør lett om.
Serveres med rykende varme hvitløksbrød.
God helg !!
Nam-nam,skikkelig godmat!
SvarSlettDen store klokka i forrige innlegg var virkelig flott!
En sund siden jeg har vært innom bloggsidene no. Travelt opptatt...men her var det nye ting ja... Bordet du pusset opp vart jo berre lekkert!! Og det passa så godt inn da... For noen fristelser du serverer...Såg så godt ut. Skal prøve dette ja.
SvarSlett