mandag 24. oktober 2011

Jiipiiii....endelig på toppen !

Varden 645 m.o.h.
For mange er en slik fjelltur ganske så vanlig og ikke så mye å rope hurra for. Men for meg er dette ganske stort, en milepæl og noe jeg har jobbet for i flere år nå. Jeg har valgt å ikke fokusere så mye på sykdom her på bloggen. Bare ved en tidligere anledning har jeg skrevet et innlegg om M.E., en sykdom som har plaget meg de siste 10 årene ..... for å informere om dette. Men i anledning denne turen, syns jeg  det passet bra å komme inn på dette igjen.

Med meg på helgens fjelltur var husbonden og våre to firbeinte turkammerater. Han er nok ikke av de ivrigste fjellgeitene, men har trimmet ganske jevnt og trutt i det siste han også og jeg tror han nytte denne turen i det fantastisk flotte høstværet.

Jeg selv har opparbeid meg styrke ved å gå daglige trimturer med hunden(e) over flere år nå. Lengre og lengre, tatt det veldig gradvis og forsiktig og hvilt meg de dagene jeg har kjent at kroppen trengte det.

Vegen hit har til tider vært ganske bratt og ufremkommelig. Mye skepsis og uforstand har jeg møtt gjennom disse årene som syk. Ikke bare blandt helsepersonell men også blandt familie og venner forøvrig. Men jeg har valgt å holde en viss avstand til de som jeg har følt ikke har trodd meg og heller prøvd å holde fokuset på det som kunne gjøre hverdagen min  lettere og bedre.


For noen dager siden kom den store nyheten om at:  "To kreftleger i Bergen ved en tilfeldighet har oppdaget en mulig behandling av M.E." Dette har vekket internasjonal oppmerksomhet og er virkelig et gjennombrudd for å løse ME-gåten og et stort håp for de mange, mange tusener bare her i landet som er plaget av denne sykdommen......ikke minst for de unge og de aller sykeste. I tillegg til nytt håp for ME-syke om å bli friske, gir dette også en bekreftelse på at M.E. virkelig er en fysisk sykdom eller som de sier på fagspråket; en autoimmun sykdom. Så dette kan feie all skepsis til side og utelukke at dette bare er en "innbilt sykdom"  L.P. og andre humbug-helbreder-metoder som har versert gjennom de siste årene, hvor man skal tenke seg frisk og som har kostet skjorta for mange..... kan nå bare gå å pakke sammen !!!

Apropo "innbilt syk", hvem har ikke vært det en eller annen gang. Husker fra barndommen da jeg var  "syk" en dag , av en eller annen grunn ville jeg ikke på skolen. Jeg holdt ut "å være syk" til litt ut på ettermiddagen, da ble jeg plutselig frisk og sprang ut for å leke med de andre. Jeg hadde så definitivt ikke holdt ut å være "innbilt syk" i 10 år !
Hvor vegen går videre vil bare fremtiden vise.
Men nå har jeg ihvertfall nådd ett av måla på denne vegen.
Her nyter jeg utsikten over det vakre fjellvatnet hvor mange av bygdas innbyggere har hytte.
Sunnmørsalpene sees i bakgrunnen. Og andre vegen ser vi ned i bygda vår med min hjemby, 
Molde under fjellrekka langt borte i horisonten.

Nå skal både fjellskoa og jeg hvile noen dager.
Så kommer vi sterkere tilbake igjen.

See`u !

8 kommentarer:

 1. Gratulerer med å nå toppen :) Hold hodet høyt hevet, bare du kjenner deg vet du.
  Klem fra Turid

  SvarSlett
 2. Gratulerer med flott tur, og håp om bedre form :-)

  SvarSlett
 3. Gratulerer med flott tur:)
  Å ja, det er ofte både sårende og vondt det en møter, skal en kalle det uforstand? Vet det av egen erfaring.
  Men som du sier - en får bare heve seg over det og leve som best en kan:)

  SvarSlett
 4. Veldig, veldig bra - og modig - skrevet! ;) Den og tilsvarende fjelltopper ligger fryktelig høyt opp og langt frem for meg enda, så jeg forstår svært godt den gleden du må føle over å ha "klatret" helt opp dit! :0)
  Får virkelig håpe at de har funnet løsningen på ME gåten, alle som selv har ME eller har nær familie/venner som har det, har alltid visst at dette var en sykdom, sannelig på tide at også leger og forskere nå innser det og tar ME(+/CFS/FM) seriøst! Krysser fingrene for at nå som de endelig har funnet bevis for at det faktisk er en fysisk sykdom det er snakk om - tror det kun var legene og forskerne som var i tvil ;) - så kanskje de også vil finne en kur! "Snapp ut av det!" virker bare ikke! ;)))

  Nå skal jeg se etter pergola-bilder, -håper jeg finner dem her lenger ned på bloggen! ;)

  Stor klem, Ann,
  Interiørbloggen Glassverada.

  SvarSlett
 5. Gratulerer så mye. For en herlig følelse det må ha vært
  Det er ikke enkelt nei med sykdommer som ikke synes.
  Jeg kommer meg nok ikke til fjells
  men jeg er glad for hver dag jeg klarer litt mer enn dagen før..
  Ha en fin ny uke

  SvarSlett
 6. Gratulerer:) Deilig følelse å nå toppen spesielt når det koster så mye i andre enden. Kjekt at du også deler dette med ME:)
  Nyt at du har vært på toppen:)

  SvarSlett
 7. Gratulerer med utført bragd!
  Jeg hadde fått med meg at du var syk. Derfor har det imponert meg så at du har vært så aktiv på hjemmefronten både når det gjelder å være kreativ og å stelle hus og hjem. Du er tydeligvis en fantastisk dame, både viljesterk og flink. Skulle gjerne blitt ordentlig kjent med deg.
  Lykke til videre i kampen for å bli frisk.
  siv

  SvarSlett
 8. Til lykke med Tindebestigelse!!!
  Det er det lov å feire ;-)

  Mange vakre tanker til dere alle fra K@ri og de to andre jeg deler seng med***

  SvarSlett