søndag 3. januar 2010

Striskjorte og havrelefse........


Nå har vel de fleste vært gjennom alle julen`s godsaker....og vell så det.
Alt fra ribbe og pinnekjøtt til lutefisk og rakørret er blitt skyllet ned med div. attåt.
Med derpåfølgende desserter....selvfølgelig, toppet med div. kaker og julegodter til kaffen.
Alt i løpet av en kort uke. Da er ikke prøvesmakingen fra div. julebord medreknet.

Nå er det tilbake til striskjorta og havrelefsa og restene etter julematen er blitt pakket ned i fryseren
for å bli fordelt utover året. Vi pleier å ha et ribbemåltid også til påske og kanskje noen rester(om det finst) til St.Hans. I all vår overflod prøver jeg  å være fornuftig og nøysom....har lært av min gode mor, serru.


Så i dag fikk brødene siste rest av riskremen.
Lurer på hvem som får skiven med den hele mandelen i år.......
Det var ingen som fant den i jula, nemlig !


Hva er vel bedre en deilige sprøe skorper av nystekt grovbrød med brunost.
I morgen tror jeg sannelig jeg skal lage vafler med en dasj moltekrem i !

Striskjorte og havrelefse....jaha !

Posted by Picasa

7 kommentarer:

  1. Mmm...syns jeg kjenner lukta av nystekt brød helt hit,ser så godt ut...!

    SvarSlett
  2. Etter mye god julemat smaker det utrolig godt med vanlig hverdagsmat igjen.
    Jeg må bake brød jeg også i morgen, det er melk som går ut på dato som må brukes opp.
    Riskrem i brød høres spennende ut, likeså moltekrem i vafler.

    Ha en fortsatt fin søndag!

    SvarSlett
  3. mmm..de så veldig gode ut! Så flink du er!Jeg er helt skutt etter jula jeg;)
    Ha ei fin uke med striskjorte og havrelefse!
    Klem

    SvarSlett
  4. Her ble det også brødbaking i dag,først på sykehjemmet,så i heimen!Ikke noe er bedre en nystekte brød til kveldsmat!Resten av julematen forsvant i går,da riskremen ble tryllet inn i ei grov vaffelrøre,noe som også var veldig godt med ei brunostskive!
    Ønsker deg en strålende kveld!

    SvarSlett
  5. Så flink du er å utnytte rester fra julen, brødene så aldeles nydelige ut. Er du av dem som lager potetlefse av alle potetrester også kanskje? Jeg hadde pinnekjøttrester fra nyttårsaften i dag... namm :)

    SvarSlett
  6. Først og fremst: Godt Nyttår!

    Du verden så deilige de brødene så ut Elin og hvor flink du er både i hus og hage. Jeg er mektig imponert av deg! Du er flink å gjøre det koselig både her i bloggen din og ellers rundt deg. *tommel opp* Klem

    SvarSlett
  7. De brødene så gode å "proffe" ut, mine ser ikke så bra ut hihi.

    Ha en fin uke.

    SvarSlett