tirsdag 19. januar 2010

Livsgnist.......

Heldigvis fikk vi snø før den vel 3 uker lange kuldeperioden vi nå har hatt.
Det er ikke så ofte vi opplever at gradstokket kryper ned mot 20 kuldegrader på våre kanter.
Hadde ikke snøen lagt sitt beskyttende teppe er jeg redd for at mange vekster hadde bukket under.
Nå er det blitt litt mildere og mer normale forhold, rundt 0 grader. Da det slo om til litt varmere, ble snøen krystallisert og et par dager lå snøteppet og blinket i myriader av snøkrystaller.
Det var ikke så lett å få dette dokumentert via kameralinsen. Men noe kom fram i bakgrunnen på dette bildet . Den snødekte terrassen med den nedsnødde harven i forgrunnen.
Et utrolig vakkert skue !                                 Bare et hull er igjen av brønnen .                                                  


Ikke så mye grønt å se..... utenom eføyen da, som snor seg oppover utepeisen og truer med å sluke hele stasen. Helt utrolig at den finner næring her ved steinmuren, klemt innimellom steinstrappa. Jeg stakk ned bare et par greiner her for noen år siden og trodde ikke de ville greie seg.

Nå kommer den veltende over kanten og snor seg rundt pipa, som den tar et gedigent kvelertak på.

Har ikke vært klar over at eføyen blomstrer. På denne tiden er det vel blomsterstanden som står igjen.
Riktig så vakker på nært hold.

Til og med inn under snødekket.
Grønn og frodig trosser den isende kulde og bringer bud om at det går mot...


varmere og lysere tider !
Posted by Picasa

6 kommentarer:

 1. Den var utrolig villig :) Så gøy! Jeg får den til bedre ute enn inne - inne får den alltid lus *gremme*
  Prøvde å redde en rododendron i hagen i dag, men den er nok knekkt av snøen, snufs... hadde så fin mørkerosa farge også..men, men - kanskje den kan reddes :)

  SvarSlett
 2. Hei, Elin
  Fine vinterbilder du har tatt. Eføy er utrolig villig og krever ikke mye jordsmonn. Gleder meg til vår, dette blir første vår vi får i hagen vår. Har planer om å anlegge en roseportal... vi får se hva vi får til. Ha det bra - klem fra Jannicke

  SvarSlett
 3. Hei!
  Heftet ned handduken er frå Rauma ullvarefabrikk og heiter pt design nr. 93.
  Puta srikkar du slik: Legg opp ca 86 masker. Første og siste maske er kantmasker som du strikkar rett heile tida. Strikk vidare 4 rett, 2 vrang, 8 rett, 2 vrang frå rettsida og fortsett slik ut pinnen. På vrangsida strikkar du motsatt. På ca. kvar 8. pinne strikkar du fletter slik over dei 8 rette: ta dei 4 første maskene på hjelpepinne foran arbeidet, strikk så dei 4 neste og så dei 4 frå hjelpepinnen.

  Håper du får det til:)

  Mvh Heidi

  SvarSlett
 4. Ser av bildene dine at jeg definitivt skal anføre at jeg vil ha Eføy i hagen min etterhvert:) Alltid kjekt å finne tips

  SvarSlett
 5. Flotte vinterbilder. Takk for tipset...Elin. Gardin i gangen e borte og har hengt opp begge på badet ..Der passa dei godt. Trengte egentlig et puff til å ta vekk fra gangen for det var et prøveprosjekt i jula...men så hang dei berre der da...Ha en fin dag.

  SvarSlett
 6. Flotte vinterbilder! Nå gleder jeg meg til å få begynne i drivhuset, plante litt. Men det har kommet så vanvittig mye snø den siste tiden! Det blir vel ikke vår før langt uti mai i år! :S... neida, jeg har varmovn i drivhuset, så her venter jeg ikke til snøen har smeltet! :D

  Ann.

  SvarSlett