onsdag 25. november 2009

Favorittbildet......


Dette bildet Gnist av Heidrun Klevan er så absolutt favoritten blandt bildene vi har. Jeg fallt fullstedig i staver første gangen jeg så det, hjemme hos kunstneren i Stjørdal. Så utrolig røft og spenstig malt at det er en fryd. Men beklageligvis var det ikke tilsalgs, fikk jeg vite. Noe slukøret vendte jeg hjemover og fortalte husbonden om det mest fantastiske bildet jeg hadde sett. Det var vel omtrent på denne tiden av året og det nærmet seg jul og jeg glemte etterhvert bildet. På julaften det året kom det en stor varebil og parkerte utenfor og jeg tenkte mitt ; " jaha.....nå har husbonden kjøpt ny flatskjerm til meg(seg) til jul......må virke glad og overrasket, da !" Da det helt til slutt i pakkeåpningen var tid for den store overraskelsen og pakken ble båret inn. Jeg var plassert i sofa`en med en congnac og ble beordret å holde for øynene. Jeg så for meg den store svarte skjermen og klistret på meg et stort, overraskende smil da jeg fikk se..... og overrasket ble jeg......
........for, der var bildet !!

Grunnen til at bildet ikke var til salgs, var at det betydde så mye for kunstneren. Hun hadde malt det i perioden som fattig kunstner , under utdannelse, jobbet på en invandrerbutikk i hovedstaden og ikke hadde råd til å kjøpe seg lerret. Hun fikk noen store trelokk ( 2 x 1 m) av innehaveren, som var toppen av de store varekassene som kom fra Asia  og malte bildet på et av disse. Bildet kalte hun Gnist og det kan tolkes på mange forskjellige måter. Alle jeg har spurt, har kommet med forskjellige tolkninger . Jeg har også min personlige oppfatning av bildet, som jeg vil holde for meg selv, men jeg vil si så mye at jeg setter utrolig stor pris på det. Grunnen til at vi likevel fikk kjøpe bildet, er at hun er en nær og god venninne av vår datter. De ble kjent med hverandre da de gikk sammen på Westerdahls Reklameskole.


Dette bildet er også malt av Heidrun Klevan og henger i spisekroken på kjøkkenet vårt.

Tilslutt i denne billedkavalkaden er to trykk av Geir Åge Iversen
hennes samboer. Han har også malt seriengalleriet , som jeg har vist tidligere.

To talentfulle kunstnere !


Posted by Picasa

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Flotte bilder dere har.Det første var ganske spesielt,men jeg kan forstå at at du liker det!
  For en overraskelse det må ha vært da du likevel fikk det!
  Ha en god kveld!

  SvarSlett
 2. så utrolig fint det første bildet var! Virkelig vakkert, det hadde jeg også kjøpt om jeg hadde kommet over det :D

  SvarSlett
 3. Det Heidrun Klevan-bildet var helt vidunderlig!! For en fantastisk flott julegave å få! :) De to nederste var også svært lekre! Så gode farger. Svært vakkert innrammet var de også.

  Klem, Ann.

  SvarSlett