Hva er vel bedre enn lukten av nystekte brød !
Ikke hver uke jeg lager hjemmebakte, men når jeg blir passe lei av div.
ferdigkjøpte, smeller jeg sammen en leiv.
Det går helst på speltbrød her i huset, siden det viser seg at magen min tåler det litt bedre.
......og oppskriften kan variere endel, alt ettersom hva jeg har i hus.
Men liker godt å mikse med forskjellige grove kornsorter og et par spiseskjeer linfrø i er nesten obligatorisk.
I det siste har jeg også laget noen himla gode speltknekkebrød.
Riktig så sunne og gode og så dufter de så deilig provance-krydder.
Oppskriften på Synnøves knekkebrød:
3 dl. lunkent vann
1/2 - 1 dl. olje (rapsolje til steking)
linfrø
solsikkefrø
gresskarkjerner, hakket
5 - 6 hakkede soltørkede tomater (halve)
quinoaflak, soyaflak, risflak, hirseflak, speltflak (varier med det du har)
sammalt spelt til en grøtaktig røre
1 ts. havsalt
2 ss provance-krydder
sesamfrø drysses over før steking.
Smør røren utover en stekeplate dekket med bakepapir. Dryss over sesamfrø.
Stek de først 10 min på 200 grader. Ta de ut og rut de opp i passende stykker.
Stek de videre i 10-15 min.
Ta de ut og snu de , fjern bakepapiret og tørk de videre på 100 grader med litt åpen ovnsdør en stund.
(Div. - flak får du kjøpt på Helsekost-butikker)
1/2 - 1 dl. olje (rapsolje til steking)
linfrø
solsikkefrø
gresskarkjerner, hakket
5 - 6 hakkede soltørkede tomater (halve)
quinoaflak, soyaflak, risflak, hirseflak, speltflak (varier med det du har)
sammalt spelt til en grøtaktig røre
1 ts. havsalt
2 ss provance-krydder
sesamfrø drysses over før steking.
Smør røren utover en stekeplate dekket med bakepapir. Dryss over sesamfrø.
Stek de først 10 min på 200 grader. Ta de ut og rut de opp i passende stykker.
Stek de videre i 10-15 min.
Ta de ut og snu de , fjern bakepapiret og tørk de videre på 100 grader med litt åpen ovnsdør en stund.
(Div. - flak får du kjøpt på Helsekost-butikker)
Mens baksten får "kolne" tar vi oss en luftetur.
Siden jeg er litt skeptisk til å gå der vi møtte jerven for et par uker siden, har jeg funnet en fin erstatning til turløype i Frostad-dalen. Denne turløypa er en "Folkesti" og er oppmerket og vel så fin og idyllisk.
Siden jeg er litt skeptisk til å gå der vi møtte jerven for et par uker siden, har jeg funnet en fin erstatning til turløype i Frostad-dalen. Denne turløypa er en "Folkesti" og er oppmerket og vel så fin og idyllisk.
Daisy er såre fornøyd og glad over at mor endelig vil gå tur igjen og svinset ivrig hit og dit for å utforske dette nye terrenget. Det gjorde jeg også forresten og resultatet ble en fin samling med både lys piggsopp og kantareller.
Så da ble det en nydelig soppstuing til kyllingvingene i dag.
Med en dasj rognebærgelè og hjemmelaget saft til.
Mmmmmh nam, nammmm.....!!!
Med en dasj rognebærgelè og hjemmelaget saft til.
Mmmmmh nam, nammmm.....!!!
Ikke noe er som duften av hjemmebakst en sur og gråkald dag.
SvarSlettDe knekkebrøda frister det jammen til å prøve en dag jeg har bakeånden over meg:-) De så skikkelig gode ut.
Ha en fin helg der inne i nabofjorden:-)
At jeg ikke viste hva som stod på menyen da......
SvarSlettLitt for sent nå uansett, men vi får ha det til gode :o)
Ønsker deg ei god uke og vakre tanker fra K@ri*