mandag 12. oktober 2009

Gjennombrudd i ME-forskningen.

Forskere har funnet et hittil ukjent retrovirus; XMRV, som trolig er årsaken til ME;
Kronisk utmattelsessyndrom.
Dr. Judy Mikovits fra The Wittemore-Peterson Neuro-Immune Institute (WPI)
har på en pressekonferanse 8. oktober fremlagt en studie utført av forskere ved WPI,
National Cancer Institute og The Cleveland Clinic Foundation.

Dette er virkelig et gjennombrudd og et lettelse for alle som er plaget av denne sykdommen.
Først og fremst for at det endelig , mest sannsynlig, vil komme en behandling som virker
og som vil gjøre livet lettere for de mange tusener bare her i landet som er rammet, spesielt kanskje for de som er hardest rammet av dette. Men også for at dette vil feie all skepsis og tvil til side , for at dette er en fysisk lidelse som bør tas på alvor av både legfolk og ikke minst helsepersonell.
En ny blodprøve er under utvikling, som vil gjøre det lettere å stille rett diagnose og stadfeste sykdommen. Dette vil forhåpentlig gjøre den lange utredningen, som har vært brukt til nå, overflødig.
De siste dagene har nyheten blitt offentliggjort i alle media, også her til lands.
Velger ut et innlegg Lothiane har skrevet på sin blogg, som er grei og oversiktlig og som også linker til andre steder som omtaler denne gledelige nyheten .
(for de som ønsker å lese mer om dette)
I et tidligere innlegg her, har jeg skrevet litt om ME.

Endelig ser vi som er rammet av denne sykdommen,
lys i enden av tunellen !!!
Kanskje får vi livet vårt tilbake ?
<span class=

2 kommentarer:

 1. Vi får håpe dette fører til bedring både for pasienter og helsepersonell som ofte fortviler over hvor vanskelig det er å hjelpe folk som sliter med dette. Samtidig er diagnostikken vanskelig, og grensen mot psykiatrien enda vanskeligere. Påvisning av virus - med en test som gir en rimelig klar tolkning - imøtesees med stor forventning.
  Antiviral behandling a la AIDS er ingen spøk. Så her er det viktig å holde tunga rett i munnen. Det kan forhåpentlig hjelpe noen av de som er hardest rammet, hos andre blir det viktig å veie nytten mot ulempene - og for de som egentlig lider av noe annet kan det kanskje være en ren katastrofe.
  Jeg krysser fingrene.

  SvarSlett
 2. Behandlingen forskerne her har foreslått, med en type medikamenter som blir brukt mot AIDS, er nok ikke å spøke med, nei....de kan gi til dels store bivirkninger og man risikerer 4 ganger så stor kreftrisiko. Så man må nok veie opp mot hvor hardt rammet hver enkelt tilfelle er ...om det da ikke blir utviklet nye medikamenter.
  Men det jeg syns er mest gledelig med denne oppdagelsen av retroviruset, er at sykdommen har tatt et laaaaaangt skritt fremover til å bli akseptert i det medisinske miljøet. Det har vært alt for mange leger og helsepersonell som bare glatt har avvist eksistensen av den og avfeid plagene som innbildning eller at de bare er psykisk relatert. Og behandlingen som er blitt foreslått med kognitiv adferdsterapi må nok revurderes.
  At diagnosen kan stilles ved en enkel test/blodprøve, som vil vise om det finnes antistoffer for XMRV(retroviruset) i blodet, blir nok også en stor lettelse for både pasienter og helsepersonell i fremtiden. Den gamle utelukkelses-utredningen, (som tar 1 1/2 år) med alle testene og prøvene, kan da skrinlegges.

  Jeg krysser også fingrene for at dette her går den riktige veien,....endelig !!

  SvarSlett