lørdag 1. juni 2013

Long time - no see.....

Heisann bloggen........jeg er her fortsatt ! Nesten en måned siden sist jeg har skrevet noe.
Mye som skjer for tiden bare,  både av det ene og andre, så det har blitt lite tid til blogging.
Først og fremst har det siden sist gått fra vinter og nesten direkte til sommer og vi har hatt noen deilige dager med skikkelig sommertemperaturer. Opp mot 30 grader enkelte dager de siste par ukene. 
Det gamle kirsebær/tuntreet vårt, som jeg har brukt i headeren her på bloggen nesten fra starten, 
har stått i full blomst siden 17. mai........tusenvis av blomster tett i tett.
Har vist bilder av det før, men det tåles vel ett til, for det er et syn i år også !

Jeg må også få meddele dere at jeg endelig har greid det kunststykket å holde liv i et oliventre over vinteren !!   Det har stått nede i kjelleren på det gamle våningshuset vårt, sammen med de andre overvintrings-plantene mine. Det har tilogmed greidd seg ved siden av plantebordet i relativt dårlig lys !
Nå har det fått flyttet ut på verandaen etter å fått litt tilvenning til dagslys inne i drivhuset en ukes tid. Nå står det å strutter av liv med masse nye lysegrønne skudd. Det har fått selskap av et knippe med kjøpeblomster...en hengende campanula har jeg satt nedi sammen med treet og forran til venstre står en annet campanula med store blålilla klokker. Den lille til høyre er en slags lavendel

Husbonden har også vært og shoppet.....en diger skabernakkel av en grill har kommet til gards....med alle mulige slags finesser. Stor nok til å lage mat til en hel liten bataljon. Det beste av alt er at den er laget i rustfritt stål, både innvendig og utvendig. I motsetning til den forrige vi hadde, kan vi være sikker på at brennerne på denne ikke ruster og derav skaper farlig gasslekkasjer.

Så da får vi håpe på fint vær og mange fine grillkvelder i sommer.
Den siste uka har jeg nemlig drevet og pusset opp dagligstua, så jeg har ikke fått nytt det fine været som har vært, men deilig å få lufte skikkelig for maling- og ikke minst lakkdunst......... alle dører og vinduer har stått på vidt gap hele døgnet. Mer om dette i neste innlegg.

Ha en fin helg alle sammen !


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar