søndag 28. april 2013

"1900-2000 Hundre år i bilder "........

Mye som skjer for tiden, har blandt annet vært en uke`s tid på østlandet og i hovedstaden på flere bursdagsfeiringer. Men her kommer omsider fortsettelsen fra fotokurset på Vågå.

Jeg valgte altså å lage en fotoserie fra den fredede husmansplassen " Søre Nesset "ved Vågåvatnet.
Løsningen for å komme meg mer opp i fugleperspektiv, var å klatre opp en bratt nordvendt skråning på andre siden av vegen. Her oppe fikk jeg en god oversikt over tunet og alle bygningene på stedet. Rigget meg til med stativ, termos og med noe godt i sekken etter å ha klatret opp her i lausnø blandt steiner, busker og kratt mer enn en gang.
Jeg fotograferte tunet under forskjellige lysforhold; både i fullt sollys som her , overskyet og jeg var her oppe t.o.m. ved soloppgang,.....grytidlig, ved seks-tida et par ganger.

Workshopp`en ble avsluttet med en utstilling hvor alle deltagerne skulle vise fram det ferdige resultatet.
Ikke overraskende var det mange portrettserier. Vell fortjent gikk Charlotte Desirèe Carlsen (øverst til v.) av med premien for utstillingen og fikk den gjeve "Vågåprisen 2013". 

Under henger min serie fra husmannsplassen "Søre Nesset". Tema for serien kalte jeg 
"1900-2000 Hundre år i bilder"......... noe ingen fikk vite før jeg hengte opp bildene.
Det første bildet skulle se ut til å være fra 1900, prøvde å redigere det gammelt. Jeg fant en gammel ramme i en bruktbutikk i sentrum av Vågåmo. Det neste fra 1950, et litt falmet fargebilde printet ut på blankt fotopapir som var "in" på den tiden. Det neste i svart/hvitt,  halvmatt fra 1975 og det siste redigerte jeg slik at det ser ut som en strektegning, matt og skal liksom være fra år 2000.
Jeg høstet mange lovord for denne serien og fikk en lang og hederlig omtale av 
Morten Krogvoll himself.... som jeg snek meg til og fikk tatt opp på video med min iPhone5.

1 kommentar: