lørdag 27. oktober 2012

Noe stort er på gang.......

Okey, da vil jeg røpe hva som er på gang her.
Vi skal fornye kjøkkenet !!
.....så her kommer før-bildene før vi starter arbeidet.

Jeg har ikke vist så mye fra kjøkkenet her på bloggen. Det skyldes nok at jeg i lengre tid har hatt lyst å gjøre noe med dette "viktigste rommet i hele huset". I utgangspunktet hadde jeg lyst til å selge heile stasen og skifte til et heilt-nytt-lyst-ett. Men siden husbonden slettes ikke syntes at det var nødvendig, beholder vi den gamle innredningen og vil nå oppgradere den endel i stedet.

Kjøkkenet er av merket " Mobalpa cuisines " (en litt rimeligere kopi av Arthur Bonnèt) og er i naturell eik med hvite benkeplater med eik kantlist og hvit vask. Syns det blir litt mye eik, så det virker litt tungt siden også gulvet har fliser i samme farge. Planen nå er å male kjøkkenet lyst, både skrog og fronter males egghvit og benkeplatene skal skiftes til heil-stav-eik istedet. Vurderte om vi skulle hvitlasere benkene, men jeg tror de blir oljet, siden kjøkkenbordet også er oljet stav-eik.

Ventilatorhetta blir også skiftet til en stor ventilator som skal henge helt oppunder taket med en ekstern motor. Da slipper vi dur og støy fra avsuget og kjøkkenet vil bli mer åpent.

Hadde jeg fått gjennomslag for å kjøpe helt nytt kjøkken, ville jeg ha fjernet alle skap på veggen mot vaskerommet og snudd kokeøya mot den veggen, laget en stor, mer firkantet kokeøy/spiseplass med 3-4 sitteplasser......
......fjernet kjøkkenbordet og hatt en lang benk med skap under vinduene med vasken i midten der tallerkenhylla er. Tror det hadde blitt kjempefint !!....men, men jeg må bare glemme dette nå !
Det var denne lottogevinsten som aldri ser ut til å slå til, da.
Trøster meg med at det blir en god del rimeligere å fornye det vi har enn å kjøpe nytt !


Heildekkende stålvask (170 cm) og ny stål oppvaskemaskin står allerede klar i garasja,
 ny ventilator er på vei og benkeplater er under produksjon. Frontene skal snart leveres til maling hos kjøkkenprodusent og jeg må snart manne meg opp til å starte jobben med maling av alle skap og hyller.
Jadda...jeg blir nok ikke arbeidsledig med det første !

3 kommentarer:

 1. Litt av en jobb du har foran deg nå. Jeg er sikker på at et lyst kjøkken vil bli kjempefint. Mitt kjøkken er i massiv ek og min mann ville ikke male det da vi gjorde om kjøkkenet vårt for noen år siden. Jeg fikk mer benkeplass og ble veldig fornøyd selv om jeg gjerne ville ha malt eller lasert kjøkkenet.
  Spennende å følge med på prosjektet.

  God helg fra Bente

  SvarSlett
 2. Nei , arbeidsledig blir du ikke...men du så kjekt!!
  Gleder meg til å se...og du har et stort flott kjøkken :)

  SvarSlett
 3. Ja, det var et spennende prosjekt. Høres ut som kjempeflotte planer. Det er et styr når slikt står på, men du så kjekt etterpå når alt er på plass.
  Fikk du meldingene min forresten?
  Ønsker deg en fin søndagskveld.
  Her blir det fyr i peisen i kveld og Downton Abbey på TV.
  Hilsen siv

  SvarSlett